Чекају ли нас Ф1 демонстрације?!

Због измена у дизајну огибљења, тимови најбржег циркуса су спремни за буну против Мерцедеса и Ред Була већ у Мелбурну.

Остали спортови 16.02.2017 | 21:40
Чекају ли нас Ф1 демонстрације?!
Тим Мерцедес АМГ Петронаса је први на тапету! Због измена у дизајну огибљења, тимови најбржег циркуса су спремни за буну, а такозвани „фриц“ систем кога вешто камуфлира екипа Тото Волфа и Никија Лауде главна је тема иза паравана на ивици регуларности у трци са новим Ф1 прописима.

Немачки Ауто Мотор унд Шпорт детаљно се бави овом трач партијом у боксовима. Да све није само у домену прича, односно „рекла - казала“ логике говори и податак да је Ферари писменим путем затражио од ФИА федерације да се коначно званично баци на случај Мерцедеса и Ред Була. Наиме, Скудерија терети обе екипе да на мала врата провлаче забрањени „фриц“ систем повезивања огибљења предње и задње осовине.

„Због ових нејасноћа око правила, остали тимови желе да прекину досадашњи развој својих система. У четвртак су се због тога састали сви шефови екипа, а на дневном реду је био управо овај проблем“, пише колумниста Ауто Мотор унд Шпорта, Михаел Шмит.

Никако се не сме рећи да овај проблем тресе само Немце, односно јавност земље у којој обитава лидерски тим Формуле 1. Исту песму певају и Шпанци. Шпанска Марка тврди да су Мерцедес и Ред Бул добили печатирано одобрење за развој свог, како наводе „дозвољеног и недозвољеног“ вешања. Где је истина и које ће консеквенце произаћи из целе буре тренутно није познато.

С тим у вези колумниста Ауто Мотор унд Шпорта даје своје виђење пат позиције из које ФИА федерација мора да извуче закључак, а ми би рекли врућ кромпир из ватрене хајке челлника остатка најбржег каравана.

„Тренутно инжењери желе и траже одговор од ФИА-а федерације на који начин је то шасија напрасно легална. То би могло да доведе до протеста тимова већ на првој трци у Мелбурну” стоји у резимеу Михаела Шмита, па ми на ово још ништа не би требали да додајемо, сем да би стари Берни Еклстон вероватно већ до сада лагано пресудио у овом спору. Код њега не би било и јесте и није...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар