Роналдињо најављује да је стигао насљедник Роналда, Каке, Нејмара… И њега!

На радост фудбала! Фудбалски чаробњак предвиђа да ће млади нападач постати најбољи играч света. . .

Фудбал 15.02.2017 | 16:00
Роналдињо најављује да је стигао насљедник Роналда, Каке, Нејмара… И њега!
Времена када се Бразил поносио Роналдом, Ривалдом,Роналдињом, Каком и осталим фудбалским мађиониачрима су до недавно деловали као непоновљива прошлост. Али Бразил је срце фудбала. Бразил је увек способан да свету подари фудбалске чарпобњаке, а један од њих је крупним корацима загазио на европску фудбалску сцену.

Габријел Жезус блиста у Манчестер Ситију! Мади нападач је следећа велика ствар бразилског и светског фудбала. Сити га је капарисао још летос и оставио га да са Палмеирасом освоји титулу и избори се за место првог нападача репрезентације Бразила, а онда добио паклено ориужје у јануару. Већ у првим утакмицама је Жезус наговестио блистав потенцијал и изгураоСерхија Агуера из тима.

Да ће Габријел Жезус постати велика звезда најављује и један од најбољих у историји ове игре - његово величанство Роналдињо! А када то каже пријатељ фудбала Дињо, онда нам само остаје да климнемо главом…

“Манчестер Сити је у Габријелу Жезусу добио посебног играча. Можда ускоро и најбољег играча света. Тренутно је Меси најбољи, увек сам говорио да ће га Нејмар наследити, али Габријелу је тек 19 година и може да буде најбољи. Има све квлитете да једног дана буде најбољи на свету”, рекао је Роналдињо за острвске медије.

Некада најбољи играч света верује да је баш Габријел Жезус наследник великих мајстора који су играли за Селесао.

“Када погледате Габријела, одмах видите да он улази у сваки меч без страха. Само жели да игра и да свима покаже шта уме. Уверен сам да ће ускоро показати класу и у великим мечевима против Манчестер Јунајтеда, Ливерпула, Челсија… Срећан сам што је уврштен у тим за Лигу шампиона и надам се да ће играти. Роналдо, Кака, ја и Нејмар смо играли на високом нивоу када смо били млади. Габријел је та категорија”, каже Роналдињо.

И Пеп Гвардиола  је презадовољан како се млади Бразилац уклопио и какав утицај има на тим. А тек ће да буде срећан када Жезус засија пуним сјајем са осталим младићима из Ситијевог напада попут Санеа, Стерлинга, Ихенача…

“Сва тројица су јако динамични играчи. И веома млади. Играли су заједно у последње три утакмице и тек ће да имају битне улоге. Рахим полако стиче искуство, Лерој је одиграо прилично добро против Арсенала и Тотенхема, а Габријел је одмах донео огроман утицај на екипу”, задовољан је Пеп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар