Ronaldinjo najavljuje da je stigao nasljednik Ronalda, Kake, Nejmara… I njega!

Na radost fudbala! Fudbalski čarobnjak predviđa da će mladi napadač postati najbolji igrač sveta. . .

Fudbal 15.02.2017 | 16:00
Ronaldinjo najavljuje da je stigao nasljednik Ronalda, Kake, Nejmara… I njega!
Vremena kada se Brazil ponosio Ronaldom, Rivaldom,Ronaldinjom, Kakom i ostalim fudbalskim mađioniačrima su do nedavno delovali kao neponovljiva prošlost. Ali Brazil je srce fudbala. Brazil je uvek sposoban da svetu podari fudbalske čarpobnjake, a jedan od njih je krupnim koracima zagazio na evropsku fudbalsku scenu.

Gabrijel Žezus blista u Mančester Sitiju! Madi napadač je sledeća velika stvar brazilskog i svetskog fudbala. Siti ga je kaparisao još letos i ostavio ga da sa Palmeirasom osvoji titulu i izbori se za mesto prvog napadača reprezentacije Brazila, a onda dobio pakleno oriužje u januaru. Već u prvim utakmicama je Žezus nagovestio blistav potencijal i izguraoSerhija Aguera iz tima.

Da će Gabrijel Žezus postati velika zvezda najavljuje i jedan od najboljih u istoriji ove igre - njegovo veličanstvo Ronaldinjo! A kada to kaže prijatelj fudbala Dinjo, onda nam samo ostaje da klimnemo glavom…

“Mančester Siti je u Gabrijelu Žezusu dobio posebnog igrača. Možda uskoro i najboljeg igrača sveta. Trenutno je Mesi najbolji, uvek sam govorio da će ga Nejmar naslediti, ali Gabrijelu je tek 19 godina i može da bude najbolji. Ima sve kvlitete da jednog dana bude najbolji na svetu”, rekao je Ronaldinjo za ostrvske medije.

Nekada najbolji igrač sveta veruje da je baš Gabrijel Žezus naslednik velikih majstora koji su igrali za Selesao.

“Kada pogledate Gabrijela, odmah vidite da on ulazi u svaki meč bez straha. Samo želi da igra i da svima pokaže šta ume. Uveren sam da će uskoro pokazati klasu i u velikim mečevima protiv Mančester Junajteda, Liverpula, Čelsija… Srećan sam što je uvršten u tim za Ligu šampiona i nadam se da će igrati. Ronaldo, Kaka, ja i Nejmar smo igrali na visokom nivou kada smo bili mladi. Gabrijel je ta kategorija”, kaže Ronaldinjo.

I Pep Gvardiola  je prezadovoljan kako se mladi Brazilac uklopio i kakav uticaj ima na tim. A tek će da bude srećan kada Žezus zasija punim sjajem sa ostalim mladićima iz Sitijevog napada poput Sanea, Sterlinga, Ihenača…

“Sva trojica su jako dinamični igrači. I veoma mladi. Igrali su zajedno u poslednje tri utakmice i tek će da imaju bitne uloge. Rahim polako stiče iskustvo, Leroj je odigrao prilično dobro protiv Arsenala i Totenhema, a Gabrijel je odmah doneo ogroman uticaj na ekipu”, zadovoljan je Pep.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar