ЛШ - Како против фудбалера коме је мозак бржи од ногу: Везаћемо га!

У Паризу добро расположени пред окршај са Барселоном. . .

Фудбал 14.02.2017 | 12:30
ЛШ - Како против фудбалера коме је мозак бржи од ногу: Везаћемо га!
Многи су покушавали. На прсте једне руке могу се побројати они којима је успело. А још ако му је дан тешко да би и најсавршенији тренерски ум смислио тактику за заустављање Лионела Месија.

Највећа звезда Барселоне и један од најбољих спортиста света свих времена биће главна пратња одбрани Пари Сен Жермена у првом мечу осмине финала Лиге шампиона (уторак, 20.45) и те чињенице су апсолутно свесни сви у Паризу.

Толико да окрећу на шалу одговор на питање како зауставити Аргентинца.

„Мислите, дозвољеним средствима“, узвраћа Лукас Моура у интервјуу агенцији Асошијетет Прес. „Немогуће га је чувати. Једино да га вежемо“.

Бразилац је додао како „нема сврхе играти фластера на фудбалеру чији мозак ради брже од ногу“, већ је идеја да му се уопште смањи шанса да „вуче“ игру Каталонаца.

„Тактика је да спречимо доток лопту ка Месију. Да бисмо у томе успели морамо да будемо веома, веома огранизовани“.

А ако буде шанси да на Парку принлчева домаћин поентира онда су оне највеће из - ваздуха. Из два разлога. Единсон Кавани сјајно туче главом, а плус је 33 пута матирао противничке голмане у свим такмичењима ове сезоне, док је и капитен Светаца Тијаго Силва неке врло значајне голове давао после корнера или центаршутева с бока.

„То би могло да буде наше оружје. Морамо да искористимо предност у скоку“, додао јеЛукас Моура.

Иначе, од 2013. до данас псж И Барса су се састали шест пута, домаћин има само једну победу, Каталонци три, док су два меча завршена нерешеним резултатима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар