LŠ - Kako protiv fudbalera kome je mozak brži od nogu: Vezaćemo ga!

U Parizu dobro raspoloženi pred okršaj sa Barselonom. . .

Fudbal 14.02.2017 | 12:30
LŠ - Kako protiv fudbalera kome je mozak brži od nogu: Vezaćemo ga!
Mnogi su pokušavali. Na prste jedne ruke mogu se pobrojati oni kojima je uspelo. A još ako mu je dan teško da bi i najsavršeniji trenerski um smislio taktiku za zaustavljanje Lionela Mesija.

Najveća zvezda Barselone i jedan od najboljih sportista sveta svih vremena biće glavna pratnja odbrani Pari Sen Žermena u prvom meču osmine finala Lige šampiona (utorak, 20.45) i te činjenice su apsolutno svesni svi u Parizu.

Toliko da okreću na šalu odgovor na pitanje kako zaustaviti Argentinca.

„Mislite, dozvoljenim sredstvima“, uzvraća Lukas Moura u intervjuu agenciji Asošijetet Pres. „Nemoguće ga je čuvati. Jedino da ga vežemo“.

Brazilac je dodao kako „nema svrhe igrati flastera na fudbaleru čiji mozak radi brže od nogu“, već je ideja da mu se uopšte smanji šansa da „vuče“ igru Katalonaca.

„Taktika je da sprečimo dotok loptu ka Mesiju. Da bismo u tome uspeli moramo da budemo veoma, veoma ogranizovani“.

A ako bude šansi da na Parku prinlčeva domaćin poentira onda su one najveće iz - vazduha. Iz dva razloga. Edinson Kavani sjajno tuče glavom, a plus je 33 puta matirao protivničke golmane u svim takmičenjima ove sezone, dok je i kapiten Svetaca Tijago Silva neke vrlo značajne golove davao posle kornera ili centaršuteva s boka.

„To bi moglo da bude naše oružje. Moramo da iskoristimo prednost u skoku“, dodao jeLukas Moura.

Inače, od 2013. do danas psž I Barsa su se sastali šest puta, domaćin ima samo jednu pobedu, Katalonci tri, dok su dva meča završena nerešenim rezultatima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar