Француз побјегао са постоља када су Русима дијелили медаље...!

На додели медаља Светског првенства у бијатлону дошло је до инцидента. Представник Француске Мартин Фуркадо напустио је победничко постоље у знак протеста кад су Русима додељивали медаље, због сумње да се допингују!

Остали спортови 15.02.2017 | 10:45
Француз побјегао са постоља када су Русима дијелили медаље...!
Фуркадо је са својом репрезентацијом освојио сребро, иза Немаца који су се окитили златом, а испред Руса који су освојили бронзу. Када су се представници Русије попели на победничко постоље, Француз је сишао са истог и отишао.

Наравно, његов потез испраћен је бројним критикама, као и увредама, посебно од стране руских представника, али нису недостајале ни оне из Француске.

Разлог оваквог понашања Фуркада је његова сумња да се руски спортисти допингују. Русија је тренутно у сенци допинг скандала који не престаје да потреса свет спорта. Управо један од представника ове земље, Александар Логинов је због коришћења недозвољеног средства ЕПО био суспендован до краја претходне године.

Тиме Фуркадо правда неспортски потез и због тога није желео да дели подијум са Логиновим, се којим се претходно и свађао преко друштвених мрежа.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар