Francuz pobjegao sa postolja kada su Rusima dijelili medalje...!

Na dodeli medalja Svetskog prvenstva u bijatlonu došlo je do incidenta. Predstavnik Francuske Martin Furkado napustio je pobedničko postolje u znak protesta kad su Rusima dodeljivali medalje, zbog sumnje da se dopinguju!

Ostali sportovi 15.02.2017 | 10:45
Francuz pobjegao sa postolja kada su Rusima dijelili medalje...!
Furkado je sa svojom reprezentacijom osvojio srebro, iza Nemaca koji su se okitili zlatom, a ispred Rusa koji su osvojili bronzu. Kada su se predstavnici Rusije popeli na pobedničko postolje, Francuz je sišao sa istog i otišao.

Naravno, njegov potez ispraćen je brojnim kritikama, kao i uvredama, posebno od strane ruskih predstavnika, ali nisu nedostajale ni one iz Francuske.

Razlog ovakvog ponašanja Furkada je njegova sumnja da se ruski sportisti dopinguju. Rusija je trenutno u senci doping skandala koji ne prestaje da potresa svet sporta. Upravo jedan od predstavnika ove zemlje, Aleksandar Loginov je zbog korišćenja nedozvoljenog sredstva EPO bio suspendovan do kraja prethodne godine.

Time Furkado pravda nesportski potez i zbog toga nije želeo da deli podijum sa Loginovim, se kojim se prethodno i svađao preko društvenih mreža.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar