Брчко и Сребреница настављају сарадњу

У Брчком је данас боравила делегација општине Сребреница. Са градоначелником Синишом Милићем и предсједником Скупштине дистрикта Есадом Кадрићем, начелник општине Младен Грујичић и предсједник Скупштине у Сребреници Хамдија Фејзић разговарали су о досадашњој сарадњи и модалитетима будуће сарадње.

Босна и Херцеговина 13.02.2017 | 18:48
Брчко и Сребреница настављају сарадњу
„Брчко дистрикт је у посљедњих десетак година донирао у објекте инраструктуре у Сребреници око 800.000 марака и наставиће с подршком овој општини која је симбол страдања народа, али и изградње међунационалних односа који би требало да буду примјер у БиХ“, рекао је градоначелник Милић и нагласио да је охрабрен порукама новог руководства када је ријеч о плановима и програмима развоја и свеукупног побољшања живота свих грађана Сребренице.

Захвални за подршку Грујичић и Фејзић су у Брчком исказали јединствен став и пуну сагласност нове власти да је за бржи економски развој и препород неопходно креирати повољан амбијент за инвеститоре без политичких манипулација које, нагласили су, деценијама оптерећују ову општину и воде је у све дубље сиромаштво.

„Ми морамо урадити све да привучемо инвеститоре и да на транспарентан начин докажемо улагање сваке марке за разлику од претходних година када су у Сребреницу, наводно, стизали милиони, а грађани од тога нису имали ништа. Треба зауставити и медијске и политичке игре с грађанима Сребренице који су често предмет манипулације нарочито у изборним годинама, а много боље се разумију и сарађују од оних који се само декларативно брину за њихову будућност.
Наша будућност је економија и запошљавање, бољи живот људи који су у Сребреници и могућност егзистенције за све оне који желе да се врате и живе с нама“, нагласио је начелник Младен Грујичић.

Делегације Сребренице и Брчко дистрикта најавиле су скоро потписивање Меморондума о разумијевању, којим ће се дефинисати трајни
облици сарадње двије локалне заједнице, а градоначелник Синиша Милић је позвао званичнике Сребренице да буду гости свечане академије поводом 8. марта – Дана Брчко дистрикта.

БН телевизија

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кики

13.02.2017 21:08

Јел Младен отворио Месницу и Фризерски у Сребреници????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

13.02.2017 22:31

Ту је то,само јос мало па це онда бити и пекара,мљекара,билијар-клуб,продавница мјесовите робе,прзионица кафе(ако побједи и други пут),обуцарска радња,продавница боја и лакова у 2123 год и све тако у недоглед.

Name

Зеро

14.02.2017 09:11

Ех..прзионица кафе је мега пројект и ту ЦЕ ГА морат влада погурат..