Brčko i Srebrenica nastavljaju saradnju

U Brčkom je danas boravila delegacija opštine Srebrenica. Sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i predsjednikom Skupštine distrikta Esadom Kadrićem, načelnik opštine Mladen Grujičić i predsjednik Skupštine u Srebrenici Hamdija Fejzić razgovarali su o dosadašnjoj saradnji i modalitetima buduće saradnje.

Bosna i Hercegovina 13.02.2017 | 18:48
Brčko i Srebrenica nastavljaju saradnju
„Brčko distrikt je u posljednjih desetak godina donirao u objekte inrastrukture u Srebrenici oko 800.000 maraka i nastaviće s podrškom ovoj opštini koja je simbol stradanja naroda, ali i izgradnje međunacionalnih odnosa koji bi trebalo da budu primjer u BiH“, rekao je gradonačelnik Milić i naglasio da je ohrabren porukama novog rukovodstva kada je riječ o planovima i programima razvoja i sveukupnog poboljšanja života svih građana Srebrenice.

Zahvalni za podršku Grujičić i Fejzić su u Brčkom iskazali jedinstven stav i punu saglasnost nove vlasti da je za brži ekonomski razvoj i preporod neophodno kreirati povoljan ambijent za investitore bez političkih manipulacija koje, naglasili su, decenijama opterećuju ovu opštinu i vode je u sve dublje siromaštvo.

„Mi moramo uraditi sve da privučemo investitore i da na transparentan način dokažemo ulaganje svake marke za razliku od prethodnih godina kada su u Srebrenicu, navodno, stizali milioni, a građani od toga nisu imali ništa. Treba zaustaviti i medijske i političke igre s građanima Srebrenice koji su često predmet manipulacije naročito u izbornim godinama, a mnogo bolje se razumiju i sarađuju od onih koji se samo deklarativno brinu za njihovu budućnost.
Naša budućnost je ekonomija i zapošljavanje, bolji život ljudi koji su u Srebrenici i mogućnost egzistencije za sve one koji žele da se vrate i žive s nama“, naglasio je načelnik Mladen Grujičić.

Delegacije Srebrenice i Brčko distrikta najavile su skoro potpisivanje Memoronduma o razumijevanju, kojim će se definisati trajni
oblici saradnje dvije lokalne zajednice, a gradonačelnik Siniša Milić je pozvao zvaničnike Srebrenice da budu gosti svečane akademije povodom 8. marta – Dana Brčko distrikta.

BN televizija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kiki

13.02.2017 21:08

Jel Mladen otvorio Mesnicu i Frizerski u Srebrenici????

ODGOVORITE
Name

Riki

13.02.2017 22:31

Tu je to,samo jos malo pa ce onda biti i pekara,mljekara,bilijar-klub,prodavnica mjesovite robe,przionica kafe(ako pobjedi i drugi put),obucarska radnja,prodavnica boja i lakova u 2123 god i sve tako u nedogled.

Name

Zero

14.02.2017 09:11

Eh..przionica kafe je mega projekt i tu CE GA morat vlada pogurat..