Шведска ВРЦ рапсодија у славу Тојоте!

Јари Мати Латвала је режисер првог ВРЦ подијума за Јапанце после 1999. године!

Остали спортови 13.02.2017 | 20:15
Шведска ВРЦ рапсодија у славу Тојоте!
Залеђени Шведски друмови лепо су леги екипи Тојоте која је уз Јари Мати Латвалу однела победу на другом ВРЦ релију ове сезоне. Највиши подијум у Шведској припао је Латвали у “врц јарису”, док је другу позицију заузео От Танк који вози за Форд М - Спорт. Треће место припало је браниоцу ВРЦ титуле, Себастијану Ожијеу који као и другопласирани такмичар брани боје М- Спорта.

Латвала је до водеће позиције у Шведској дошао након што је Тери Нојвил хаварисао “хјунадаи и 20” на последњем СС испиту суботњег итинерера. Иначе, интересантно је да јеНојвил имао чак 40 секунди предности у том тренутку, а да је на исти начин упрскао свој пласман и на првом релију у Монте Карлу.

У том моменту се преломило све. Борба између Латвала, Танка и Ожијеа у тим тренутцима постала је и окршај одлуке за победника на снежним друмовима Шведске. Међутим, како је Латвала имао солидан темпо, Фордове посаде нису имале превисе успеха. Победника нико није успео да угрози све до циља.

Захваљујући овом одличју, победник последњег релија преузео је водећу позицију у генералном ВРЦ пласману. Иза њега, налази се Себастијан Ожије који има четири бода мање у односу на вођу каравана Светског рели шампионата.

Наредна ВРЦ рунда заказана је за период од 9. до 12. марта у Мексику.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар