Švedska VRC rapsodija u slavu Tojote!

Jari Mati Latvala je režiser prvog VRC podijuma za Japance posle 1999. godine!

Ostali sportovi 13.02.2017 | 20:15
Švedska VRC rapsodija u slavu Tojote!
Zaleđeni Švedski drumovi lepo su legi ekipi Tojote koja je uz Jari Mati Latvalu odnela pobedu na drugom VRC reliju ove sezone. Najviši podijum u Švedskoj pripao je Latvali u “vrc jarisu”, dok je drugu poziciju zauzeo Ot Tank koji vozi za Ford M - Sport. Treće mesto pripalo je braniocu VRC titule, Sebastijanu Ožijeu koji kao i drugoplasirani takmičar brani boje M- Sporta.

Latvala je do vodeće pozicije u Švedskoj došao nakon što je Teri Nojvil havarisao “hjunadai i 20” na poslednjem SS ispitu subotnjeg itinerera. Inače, interesantno je da jeNojvil imao čak 40 sekundi prednosti u tom trenutku, a da je na isti način uprskao svoj plasman i na prvom reliju u Monte Karlu.

U tom momentu se prelomilo sve. Borba između Latvala, Tanka i Ožijea u tim trenutcima postala je i okršaj odluke za pobednika na snežnim drumovima Švedske. Međutim, kako je Latvala imao solidan tempo, Fordove posade nisu imale previse uspeha. Pobednika niko nije uspeo da ugrozi sve do cilja.

Zahvaljujući ovom odličju, pobednik poslednjeg relija preuzeo je vodeću poziciju u generalnom VRC plasmanu. Iza njega, nalazi se Sebastijan Ožije koji ima četiri boda manje u odnosu na vođu karavana Svetskog reli šampionata.

Naredna VRC runda zakazana je za period od 9. do 12. marta u Meksiku.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar