Од бајке до кошмара: Варди не може да погоди гол!

Нападач Лестера недељама игра у контраритму, као и већина играча шампиона Премијер лиге. На његовом примеру види се разлика у наступима "лисица" у односу на прошлу сезону.

Фудбал 14.02.2017 | 23:45
Од бајке до кошмара: Варди не може да погоди гол!
Џејми Варди из сезоне 2015/16 - 24 поготка и осам асистенција.

Џејми Варди у сезони 2016/17 - шест голова и четири асистенције.

У овом случају, бројке тачно говоре колико се један од хероја шампионског Лестера мучи да уђе у ритам и да бар подсети на прошлосезонског голгетера. У поразу од Свонсија 0:2, он је наставио свој црни низ, који делује заиста неспојиво са играма центарфора који је до прошлог лета решетао као у трансу.

Статистичари су израчунали да је Џејми Варди последњи шут у оквир гола упутио још 17. децембра! У међувремену, на терену је провео чак 513 минута без ударца у мету, након што је одслужио казну од три меча суспензије због грубог старта на Маме Бирам Дијуфа из Стоука.

До овог тренутка године, прошле сезоне постигао је 18 голова. У такмичарској 2016/17, у Премијер лиги сабрао је само девет удараца у оквир гола.

Шта се догодило?

Званично најбољи играч Премијер лиге за прошлу сезону није само непрецизнији, већ и улази у драстично мање шанси. Ту је кривица и на њему, али и на саиграчима, као и на менаџеру Клаудију Ранијерију, који је уочи почетка осмине финала Лиге шампиона рекао:

"И даље мислим да сам прави човек за овај посао. Увек се преиспитујем, али увек кажем себи 'Ма, хајде, можемо да урадимо нешто добро'".

Ако су заиста способни за реакцију, онда ће играчи Лестера што пре морати и да почну да се подижу, јер им ситуација у Премијер лиги одавно измиче контроли и води их у борбу за опстанак. У овом тренутку, они су на 17. позицији, са само бодом више од Хала, који је у зони испадања.

Утеха за навијаче "лисица" тренутно је Лига шампиона, у којој ће од наредне седмице заиграти против Севиље у осмини финала.

"Мислим да је снага човека у томе да пронађе праву равнотежу. Да не оде превисоко када побеђује и да не буде превише ниско када губи. Можете да се сетите шта смо урадили прошле сезоне, али морате да останете чврсто на земљи и да кажете 'Морамо да реагујемо заједно'", јавно је поручио Италијан играчима.

Упитан за Вардија и Махреза, који су прошле године до средине фебруара заједно постигли 32 гола, а ове само осам, Ранијери каже да је можда тачна оцена да превише верује у њих.

"Тешко је. Када направите нешто толико добро као ми прошле сезоне, онда желите да им пружите једну шансу, две шансе, три шансе... Сада је, ипак, можда превише. Наравно да морам да променим нешто, јер је немогуће да овако наставимо", додао је Ранијери, оправдано забринут пред великим ребусом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар