Od bajke do košmara: Vardi ne može da pogodi gol!

Napadač Lestera nedeljama igra u kontraritmu, kao i većina igrača šampiona Premijer lige. Na njegovom primeru vidi se razlika u nastupima "lisica" u odnosu na prošlu sezonu.

Fudbal 14.02.2017 | 23:45
Od bajke do košmara: Vardi ne može da pogodi gol!
Džejmi Vardi iz sezone 2015/16 - 24 pogotka i osam asistencija.

Džejmi Vardi u sezoni 2016/17 - šest golova i četiri asistencije.

U ovom slučaju, brojke tačno govore koliko se jedan od heroja šampionskog Lestera muči da uđe u ritam i da bar podseti na prošlosezonskog golgetera. U porazu od Svonsija 0:2, on je nastavio svoj crni niz, koji deluje zaista nespojivo sa igrama centarfora koji je do prošlog leta rešetao kao u transu.

Statističari su izračunali da je Džejmi Vardi poslednji šut u okvir gola uputio još 17. decembra! U međuvremenu, na terenu je proveo čak 513 minuta bez udarca u metu, nakon što je odslužio kaznu od tri meča suspenzije zbog grubog starta na Mame Biram Dijufa iz Stouka.

Do ovog trenutka godine, prošle sezone postigao je 18 golova. U takmičarskoj 2016/17, u Premijer ligi sabrao je samo devet udaraca u okvir gola.

Šta se dogodilo?

Zvanično najbolji igrač Premijer lige za prošlu sezonu nije samo neprecizniji, već i ulazi u drastično manje šansi. Tu je krivica i na njemu, ali i na saigračima, kao i na menadžeru Klaudiju Ranijeriju, koji je uoči početka osmine finala Lige šampiona rekao:

"I dalje mislim da sam pravi čovek za ovaj posao. Uvek se preispitujem, ali uvek kažem sebi 'Ma, hajde, možemo da uradimo nešto dobro'".

Ako su zaista sposobni za reakciju, onda će igrači Lestera što pre morati i da počnu da se podižu, jer im situacija u Premijer ligi odavno izmiče kontroli i vodi ih u borbu za opstanak. U ovom trenutku, oni su na 17. poziciji, sa samo bodom više od Hala, koji je u zoni ispadanja.

Uteha za navijače "lisica" trenutno je Liga šampiona, u kojoj će od naredne sedmice zaigrati protiv Sevilje u osmini finala.

"Mislim da je snaga čoveka u tome da pronađe pravu ravnotežu. Da ne ode previsoko kada pobeđuje i da ne bude previše nisko kada gubi. Možete da se setite šta smo uradili prošle sezone, ali morate da ostanete čvrsto na zemlji i da kažete 'Moramo da reagujemo zajedno'", javno je poručio Italijan igračima.

Upitan za Vardija i Mahreza, koji su prošle godine do sredine februara zajedno postigli 32 gola, a ove samo osam, Ranijeri kaže da je možda tačna ocena da previše veruje u njih.

"Teško je. Kada napravite nešto toliko dobro kao mi prošle sezone, onda želite da im pružite jednu šansu, dve šanse, tri šanse... Sada je, ipak, možda previše. Naravno da moram da promenim nešto, jer je nemoguće da ovako nastavimo", dodao je Ranijeri, opravdano zabrinut pred velikim rebusom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar