Анализа: Одјеци Звездиних припрема...

Боаћи изазвао еуфорију, Срнићева борба за опстанак! Хоће ли Милић ресетовати Петковића? Челници српског шампиона кажу да је овај тим бржи, квалитетнији и моћнији од оног јесењег. А шта ви кажете?

Фудбал 14.02.2017 | 22:30
Анализа: Одјеци Звездиних припрема...
Од благе апатије изазвана чињеницом да је Црвена звезда куповала искључиво суперлигашеке произовде, до еуфорије после голгетерског сјаја нападача Ричмонда Боаћија и врло добрих партија Амбрахама Фримпонга и Немање Милића.

Тај пут расположења прошли су навијачи српског шампиона у зимском прелазном року... Наравно, руководећи људи, предвођени Звезданом Терзићем, имају легитимно право да причају како ће Црвена звезда на пролеће изгледати јаче, брже и боље...

„Верујем да је овај тим физички јачи и моћнији од оног што је испао од Лудогореца. Недостаје само Александра Катаи који може да реши меч једним потезом. Убеђен сам да се одсуство Луиса Ибањеза и Уга Вијеира може надокнадити. Довели смо све што је требало, тако да ћемо на лето довести највише двојицу играча. Недостје нам само један брз и физички доминнантан штопер“, поручио је недавно Звездан Терзић.

Статистички гледано Црвена звезда је деловала импресивно током припремног периода и утакмица у Словенији и Кипру. Уз један јако, јако битан податак: црвено-бели су се сударали против објективно много слабијих тимова од себе. Нису могли квалитетно да се измере, али они који у свакој ситуацији виде пуну чашу рећи ће вам да има разлога за ширење оптимистичких тонова. Придошлица из Гане Ричмонд Боаћи је постигао шест голова на три утакмице. Опет понављамо – против недораслих ривала, али ако ништа друго некадашња нада Јувентуса је показала да је нападач који зна да постиже голове са неподношљивом лакоћом. Уочљиво је било да га је Италија ишколовала, и учинила да Боаћи са себе скине потцењивачку мрежу коментара са интернет неба.Има знатно бољи старт од Уга Вијере у црвено-белом дресу, али је Португалац у првој шампионској сезони „сипао“ када се ломило.

Боаћи се изборио за статус првог нападача без периода аклиматизације, а слична констатација важи и за деснокрилног нападача Немању Милића (нема право играња у првом пролећном колу против Новог Пазара)...

Мучио се кроз каријеру момак из Сомбора, није могао да направи искорак и наговести велике домете какве су му предвиђали током јуниорског стажа у ОФК Београду... Мало ко је веровао да ће Милић имати значајну минутажу, али је он, благо речено, деловао одлично. Не само што је показивао карактеристике потребне крилном фудбалеу Црвене звезде, него је наговестио да би врло лако могао да ресетује каријеру Марка Петковића.Као да су цео живот провели у истом тим – такав утисак су стекли они који су гледали тандемски рад Петковића И Милића током мечева на Кипру. Последица заједничког стажа у ОФК Београду.

Удари са бока били су заштитни знак Црвене звезде у Словенији и посебо Кипру. Као што смо написали Петковић и Милић су играли одлично у континуитету, Анђелковић је пријатно изнандио самог себе, Плавшић је повремено био неухватљив, а Руиз покушао да ухвати форму са средине јесени... Паклена конкуренција која би у овом тренутку појела минуте Славољубу Срнићу. Некадашњи члан Чукаричког је и летос био под знаком питања, после еуфоричних коментара о Моучеу у Руизу... Међутим, успео је да се избори за пристојан статус... Овог пута његова мисије ће бити знатно теже, што се могло закључити и по последњој утакмици против Волгара. Тада је Срнић уиграван на позицији десног бека, пошто Марко Петковић нема алтернативу.

„Не бих више да играм десног бека. Примили смо три гола, тако да нисам задовољан. Свака похвала прија, али само тренер зна како сам одиграо. И он ће дати суд“, поручио је Славољуб Срнић.

Да данас почиње првенство Црвена звезда би меч почела у следеећм саставу:Манојловић – Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић  Ле Талек, Доналд, Канга, Милић (Плавшић), Руиз – Боаћи.

Дакле стандардна формација 4-2-3-1, мада је повремено актулени шеф стручног штаба уигравао систем са двојицом нападача. Факат је да се Ле Талек вратио у везни ред, мада је питање хоће ли поново бити прекомандован у тренутку када Милијаш буде на потребном нивоу физичке спреме.

Дакле, на више него пристојну минутажу, од играча који су почели меч са Волгаром, могу да рачунају Милијаш, Полетановић, врло вероватно и млади Аџић. Инцијално Милан Павков има статус прве нападачке алтернативе, али... Искусни Предраг Сикимић је головима показао да неће тек тако одустати од места у проколу. Посебно, јер Вујаклија осећа последице шестомесечне паузе, док ће Милану Павкову бити потребно време... Тежак терет играча плаћеног 300.000 евра оптерећује момка из Бегеча... Било је у његовој игри правих центарфорских потеза, али и колосалних промашаја...

До даљег ће бити под знаком питања, као и Абрахам Фримпонг. Јер као што смо неколико пута написали ко се од Фибела опече мора да дува у сваког наредног штопера. И то без обзира што је Фримпонг против Зирке имао један докторски старт.

Звездини челници кажу да је тим бржи, квалитетнији и моћнији од јесењег. А шта ви кажете?

Извор: Моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар