Analiza: Odjeci Zvezdinih priprema...

Boaći izazvao euforiju, Srnićeva borba za opstanak! Hoće li Milić resetovati Petkovića? Čelnici srpskog šampiona kažu da je ovaj tim brži, kvalitetniji i moćniji od onog jesenjeg. A šta vi kažete?

Fudbal 14.02.2017 | 22:30
Analiza: Odjeci Zvezdinih priprema...
Od blage apatije izazvana činjenicom da je Crvena zvezda kupovala isključivo superligašeke proizovde, do euforije posle golgeterskog sjaja napadača Ričmonda Boaćija i vrlo dobrih partija Ambrahama Frimponga i Nemanje Milića.

Taj put raspoloženja prošli su navijači srpskog šampiona u zimskom prelaznom roku... Naravno, rukovodeći ljudi, predvođeni Zvezdanom Terzićem, imaju legitimno pravo da pričaju kako će Crvena zvezda na proleće izgledati jače, brže i bolje...

„Verujem da je ovaj tim fizički jači i moćniji od onog što je ispao od Ludogoreca. Nedostaje samo Aleksandra Katai koji može da reši meč jednim potezom. Ubeđen sam da se odsustvo Luisa Ibanjeza i Uga Vijeira može nadoknaditi. Doveli smo sve što je trebalo, tako da ćemo na leto dovesti najviše dvojicu igrača. Nedostje nam samo jedan brz i fizički dominnantan štoper“, poručio je nedavno Zvezdan Terzić.

Statistički gledano Crvena zvezda je delovala impresivno tokom pripremnog perioda i utakmica u Sloveniji i Kipru. Uz jedan jako, jako bitan podatak: crveno-beli su se sudarali protiv objektivno mnogo slabijih timova od sebe. Nisu mogli kvalitetno da se izmere, ali oni koji u svakoj situaciji vide punu čašu reći će vam da ima razloga za širenje optimističkih tonova. Pridošlica iz Gane Ričmond Boaći je postigao šest golova na tri utakmice. Opet ponavljamo – protiv nedoraslih rivala, ali ako ništa drugo nekadašnja nada Juventusa je pokazala da je napadač koji zna da postiže golove sa nepodnošljivom lakoćom. Uočljivo je bilo da ga je Italija iškolovala, i učinila da Boaći sa sebe skine potcenjivačku mrežu komentara sa internet neba.Ima znatno bolji start od Uga Vijere u crveno-belom dresu, ali je Portugalac u prvoj šampionskoj sezoni „sipao“ kada se lomilo.

Boaći se izborio za status prvog napadača bez perioda aklimatizacije, a slična konstatacija važi i za desnokrilnog napadača Nemanju Milića (nema pravo igranja u prvom prolećnom kolu protiv Novog Pazara)...

Mučio se kroz karijeru momak iz Sombora, nije mogao da napravi iskorak i nagovesti velike domete kakve su mu predviđali tokom juniorskog staža u OFK Beogradu... Malo ko je verovao da će Milić imati značajnu minutažu, ali je on, blago rečeno, delovao odlično. Ne samo što je pokazivao karakteristike potrebne krilnom fudbaleu Crvene zvezde, nego je nagovestio da bi vrlo lako mogao da resetuje karijeru Marka Petkovića.Kao da su ceo život proveli u istom tim – takav utisak su stekli oni koji su gledali tandemski rad Petkovića I Milića tokom mečeva na Kipru. Posledica zajedničkog staža u OFK Beogradu.

Udari sa boka bili su zaštitni znak Crvene zvezde u Sloveniji i posebo Kipru. Kao što smo napisali Petković i Milić su igrali odlično u kontinuitetu, Anđelković je prijatno iznandio samog sebe, Plavšić je povremeno bio neuhvatljiv, a Ruiz pokušao da uhvati formu sa sredine jeseni... Paklena konkurencija koja bi u ovom trenutku pojela minute Slavoljubu Srniću. Nekadašnji član Čukaričkog je i letos bio pod znakom pitanja, posle euforičnih komentara o Moučeu u Ruizu... Međutim, uspeo je da se izbori za pristojan status... Ovog puta njegova misije će biti znatno teže, što se moglo zaključiti i po poslednjoj utakmici protiv Volgara. Tada je Srnić uigravan na poziciji desnog beka, pošto Marko Petković nema alternativu.

„Ne bih više da igram desnog beka. Primili smo tri gola, tako da nisam zadovoljan. Svaka pohvala prija, ali samo trener zna kako sam odigrao. I on će dati sud“, poručio je Slavoljub Srnić.

Da danas počinje prvenstvo Crvena zvezda bi meč počela u sledeećm sastavu:Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković  Le Talek, Donald, Kanga, Milić (Plavšić), Ruiz – Boaći.

Dakle standardna formacija 4-2-3-1, mada je povremeno aktuleni šef stručnog štaba uigravao sistem sa dvojicom napadača. Fakat je da se Le Talek vratio u vezni red, mada je pitanje hoće li ponovo biti prekomandovan u trenutku kada Milijaš bude na potrebnom nivou fizičke spreme.

Dakle, na više nego pristojnu minutažu, od igrača koji su počeli meč sa Volgarom, mogu da računaju Milijaš, Poletanović, vrlo verovatno i mladi Adžić. Incijalno Milan Pavkov ima status prve napadačke alternative, ali... Iskusni Predrag Sikimić je golovima pokazao da neće tek tako odustati od mesta u prokolu. Posebno, jer Vujaklija oseća posledice šestomesečne pauze, dok će Milanu Pavkovu biti potrebno vreme... Težak teret igrača plaćenog 300.000 evra opterećuje momka iz Begeča... Bilo je u njegovoj igri pravih centarforskih poteza, ali i kolosalnih promašaja...

Do daljeg će biti pod znakom pitanja, kao i Abraham Frimpong. Jer kao što smo nekoliko puta napisali ko se od Fibela opeče mora da duva u svakog narednog štopera. I to bez obzira što je Frimpong protiv Zirke imao jedan doktorski start.

Zvezdini čelnici kažu da je tim brži, kvalitetniji i moćniji od jesenjeg. A šta vi kažete?

Izvor: Mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar