Докази за ревизију не смију бити стари

Британски амбасадор у БиХ Едвард Фергусон рекао је данас у Бањалуци да је Међународни суд правде у Хагу поставио врло високе критеријуме и стандарде за покретање ревизије /тужбе БиХ против Србије пред поменутим судом/, те да докази у вези с тим не могу бити старији од шест мјесеци.

Босна и Херцеговина 13.02.2017 | 22:59
Докази за ревизију не смију бити стари
Фергусон је нагласио да је на локалним властима да просуде да ли испуњавају те стандарде, као и да су овакве врсте ревизија доста неуобичајене процедуре.

"У историји Међународног суда правде десиле су се само четири пута и сва четири пута безуспјешно. Врло је битно да се испуни тај стандард. Ако постоји такав доказ и постоји тај стандард ми наравно подржавамо правду", рекао је Фергусон новинарима након састанка са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем у Градској управи.

Он је напоменуо да локалне власти, а не амбасадори, треба да одлуче о подношењу тужбе БиХ против Србије пред Међународним судом правде.

Фергусон је рекао да ће увијек подржавати владавину права, те да било који народ или група људи треба да тражи правду за почињене злочине и током рата.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је прошле седмице да ће бити ревизије тужбе БиХ против Србије пред Међународним судом правде у Хагу уколико експертска група, предвођена агентом Сакибом Софтићем, процијени да за то има елемената.

Извор: СРНА

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

АР

13.02.2017 14:18

Ето видис Радоицицу јасно ти се казе ако постје докази(НОВИ)само.Па видјецемо сад ста це бити

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

13.02.2017 14:57

Проблем Је сто некоме осим сто говорис , објаснавас висе пута , изгледа морас И да цртас изгледа!!

Name

за АР и босњаке..

13.02.2017 16:05

Ви ил сте глупи ил се правите глупи.. У овој дрзавици је био градјански рат а никаква агресија ал дзаба Вама говорити

Name

цосмос

13.02.2017 18:30

На насу залост није био градјански рат кад су трупе из Србије помагале .То се неда сакриит.

Name

Уа масони

13.02.2017 14:53

Трилатералци, дајте и нама живота мало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвијет

13.02.2017 15:39

Не знам ста Игор,овластени купац мазута за котловницу,има са овим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

13.02.2017 16:12

Јесте ли бре нормални мислите да су муслимани наивни ратни злочин никад незастарева неко ће све то платити СТА је само Израел узео пара од Немацке и гањају их задњи 70 година зато се треба лепо договорити а додик и ту елиту заборавити муслимани нису то спомињали док није почео са референдумом и својим глупостима о одвајању сад треба да Србија плаћа због неспособности руководства републике српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

13.02.2017 18:02

Повољном пресудом по муслимане нестаје РС у том је проблем

Name

МладаБосна

13.02.2017 16:42

Геноцид је изврсен над СРБИМА вецинским народом СФРЈ устасе хрвати муслимани...сиптари по НАТО налогу су убијали прогонили СРБЕ са вјековних огњиста и Српских земаља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Признање

13.02.2017 17:02

Коментарима и реакцијом политиканата из РСа цини ми се да је ово озбиљније него сто нам"свлени"Иваниц сервира.Ако немају ниста онда их треба пустити да се брукају и нека ревизују колико хоце.Засто је опзиција опет наивна па хорски под диригентском палицом Додика арлауце да то висе пара оци и глуме Србијанске патриоте.У првој пресуди Србија се извукла и усутила кад пресудјен геноцид у Сребреници,а сада само ови наси се утркују

Name

покусавам сагледати ствари

13.02.2017 19:24

Пресудам суда у Хагу појединци су осудјени радио геноцида и пресуде у правосназане и ту нема висе прице. Сада ми Срби из РС покусавамо да и Србија не буде увуцена у то. А једино ста мозе бити користено ако уопсте додје до ревизије су неки нови моменти [свјеоцења или документи] прибављени током судјења Карадзицу и Младицу

Name

примјетно је

13.02.2017 18:54

Амбасадор се састао са градоначелником, а није са предсједником ентитета, што показује јасну потврду да га заобилазе. Друго, примјетио сам да се у Дневнику 2 РТРС не појављује већ дуго, малочас само телефонска изјава, нема зивог давања изјаве, интервјуа, а камоли гостовања, што јасно говори да је, вјероватно, и РТРС добио неки налог за однос према особи под санкцијама. Све у свему, много су љепши дневници сада, нема испирања од прве минуте.

ОДГОВОРИТЕ