Dokazi za reviziju ne smiju biti stari

Britanski ambasador u BiH Edvard Ferguson rekao je danas u Banjaluci da je Međunarodni sud pravde u Hagu postavio vrlo visoke kriterijume i standarde za pokretanje revizije /tužbe BiH protiv Srbije pred pomenutim sudom/, te da dokazi u vezi s tim ne mogu biti stariji od šest mjeseci.

Bosna i Hercegovina 13.02.2017 | 22:59
Dokazi za reviziju ne smiju biti stari
Ferguson je naglasio da je na lokalnim vlastima da prosude da li ispunjavaju te standarde, kao i da su ovakve vrste revizija dosta neuobičajene procedure.

"U istoriji Međunarodnog suda pravde desile su se samo četiri puta i sva četiri puta bezuspješno. Vrlo je bitno da se ispuni taj standard. Ako postoji takav dokaz i postoji taj standard mi naravno podržavamo pravdu", rekao je Ferguson novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem u Gradskoj upravi.

On je napomenuo da lokalne vlasti, a ne ambasadori, treba da odluče o podnošenju tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Ferguson je rekao da će uvijek podržavati vladavinu prava, te da bilo koji narod ili grupa ljudi treba da traži pravdu za počinjene zločine i tokom rata.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je prošle sedmice da će biti revizije tužbe BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu ukoliko ekspertska grupa, predvođena agentom Sakibom Softićem, procijeni da za to ima elemenata.

Izvor: SRNA

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

AR

13.02.2017 14:18

Eto vidis Radoicicu jasno ti se kaze ako postje dokazi(NOVI)samo.Pa vidjecemo sad sta ce biti

ODGOVORITE
Name

?

13.02.2017 14:57

Problem Je sto nekome osim sto govoris , objasnavas vise puta , izgleda moras I da crtas izgleda!!

Name

za AR i bosnjake..

13.02.2017 16:05

Vi il ste glupi il se pravite glupi.. U ovoj drzavici je bio gradjanski rat a nikakva agresija al dzaba Vama govoriti

Name

cosmos

13.02.2017 18:30

Na nasu zalost nije bio gradjanski rat kad su trupe iz Srbije pomagale .To se neda sakriit.

Name

Ua masoni

13.02.2017 14:53

Trilateralci, dajte i nama života malo.

ODGOVORITE
Name

cvijet

13.02.2017 15:39

Ne znam sta Igor,ovlasteni kupac mazuta za kotlovnicu,ima sa ovim.

ODGOVORITE
Name

Orao

13.02.2017 16:12

Jeste li bre normalni mislite da su muslimani naivni ratni zločin nikad nezastareva neko će sve to platiti STA je samo Izrael uzeo para od Nemacke i ganjaju ih zadnji 70 godina zato se treba lepo dogovoriti a dodik i tu elitu zaboraviti muslimani nisu to spominjali dok nije počeo sa referendumom i svojim glupostima o odvajanju sad treba da Srbija plaća zbog nesposobnosti rukovodstva republike srpske

ODGOVORITE
Name

Dodo

13.02.2017 18:02

Povoljnom presudom po muslimane nestaje RS u tom je problem

Name

MladaBosna

13.02.2017 16:42

Genocid je izvrsen nad SRBIMA vecinskim narodom SFRJ ustase hrvati muslimani...siptari po NATO nalogu su ubijali progonili SRBE sa vjekovnih ognjista i Srpskih zemalja

ODGOVORITE
Name

Priznanje

13.02.2017 17:02

Komentarima i reakcijom politikanata iz RSa cini mi se da je ovo ozbiljnije nego sto nam"svleni"Ivanic servira.Ako nemaju nista onda ih treba pustiti da se brukaju i neka revizuju koliko hoce.Zasto je opzicija opet naivna pa horski pod dirigentskom palicom Dodika arlauce da to vise para oci i glume Srbijanske patriote.U prvoj presudi Srbija se izvukla i usutila kad presudjen genocid u Srebrenici,a sada samo ovi nasi se utrkuju

Name

pokusavam sagledati stvari

13.02.2017 19:24

Presudam suda u Hagu pojedinci su osudjeni radio genocida i presude u pravosnazane i tu nema vise price. Sada mi Srbi iz RS pokusavamo da i Srbija ne bude uvucena u to. A jedino sta moze biti koristeno ako uopste dodje do revizije su neki novi momenti [svjeocenja ili dokumenti] pribavljeni tokom sudjenja Karadzicu i Mladicu

Name

primjetno je

13.02.2017 18:54

Ambasador se sastao sa gradonačelnikom, a nije sa predsjednikom entiteta, što pokazuje jasnu potvrdu da ga zaobilaze. Drugo, primjetio sam da se u Dnevniku 2 RTRS ne pojavljuje već dugo, maločas samo telefonska izjava, nema zivog davanja izjave, intervjua, a kamoli gostovanja, što jasno govori da je, vjerovatno, i RTRS dobio neki nalog za odnos prema osobi pod sankcijama. Sve u svemu, mnogo su ljepši dnevnici sada, nema ispiranja od prve minute.

ODGOVORITE