Николић: Нисмо само Звезда и ми! И Војводина је у игри!

Тренер Партизана Марко Николић сматра да се у наставку Суперлиге борба за титулу неће водити само између његовог тима и Црвене звезде.

Фудбал 14.02.2017 | 15:00
Николић: Нисмо само Звезда и ми! И Војводина је у игри!
После тромесечне паузе српски клубови се враћају на терене наредног викенда, утакмицама 23. кола Суперлиге.

Партизан је други на табели са шест бодова иза лидера Звезде, а три испред Војводине, али ће се учинак свих тимова преполовити после преосталих осам гола регуларног дела сезоне, а пред плеј-оф фазу.

"Неће то бити ништа ново што није виђено 70 пута до сада. Борба Партизана и Звезде лепо звучи кад би било тим редоследом на крају. Звезда има шест бодова више, има још много да се игра, надам се да ће да буде неизвесно, требало би... Нико не спомиње Војводину, а она је апсолутно у игри, када се поделе бодови можда још неко може да се укључи. Звучи чудно? Не, размишљам спортски", рекао је Николић.

Црно-бели су током припрема на Кипру остварили четири победе уз реми и један пораз резервне поставе, и то у првом мечу.

"Срећна околност по нас је то што имамо конитиуитет играчког и стручног кадра. Наставили смо где смо стали, унапредили многе фазе игре, то је донело резултате. Уз ограду, сви знамо зашто се зову - припреме. Све је то релативно, до провере у такмичарским мечевима", каже тренер Партизана.

Навијаче пред пролеће посебно радује што су кључни играча из јесењег дела првенства Урош Ђурђевић и Бразилац Леонардо били расположени и током припремних мечева.

"Увек неко искочи у први план. Овога пута Урош, следећи пут Леонардо, онда неко трећи. Не бих посебно коментарисао Ђурђевића, посебно јер је то нешто што је уочљиво за све. Леонардо је специфичан играч, увек намести себе било на којој позицији - како му одговара. Добро је што га имамо и у шпицу и по левом боку", каже Николић.

Црно-бели су у генералној проби надиграли руски Урал 2:0, а тим који се нашао на терену очекује се и против Рада у суботу на Бањици.

"Нећу то да кажем ни у суботу на пресу, камоли у недељу дан пред почетак првенства. Има још неколико дилема, правих, спортских... У офанзиви имамо пуно квалитета са Ђурђевићем, Тавамбом, да не заборавимо Јовановића... Онда, Јанковића, Алена Стевановића, Ђуричковића, Михајловића. Задовољан сам што смо проширили кадар с обзиром на велики број утакмица које нас очекују", истиче бивши тренер "грађевинара".

Током јесени Хумска 1 је углавном била празна на утакмицама домаћих такмичења.

"Порука се не мења, начин на који размишљамо сарадници и ја: без великих, помпезних речи. Требало би да живимо за сваку следећу утакмицу и радимо оно што највише воли Партизанова публика. А то је да дамо на терену све од себе", закључио је тренер Партизана.

Партизан је током јануара довео само два појачања, Леандреа Тавамбу и Мохамеда ел Монира, који се нису претерано истакли у тест утакмицама.

"Још се уклапају, морамо да имамо стрпљења. Раније су им се завршиле лиге, имали су дугу паузу. Из утакмице у утакмицу изгледају све боље, биће обојица од користи за игру Партизана", каже Николић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар