Nikolić: Nismo samo Zvezda i mi! I Vojvodina je u igri!

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da se u nastavku Superlige borba za titulu neće voditi samo između njegovog tima i Crvene zvezde.

Fudbal 14.02.2017 | 15:00
Nikolić: Nismo samo Zvezda i mi! I Vojvodina je u igri!
Posle tromesečne pauze srpski klubovi se vraćaju na terene narednog vikenda, utakmicama 23. kola Superlige.

Partizan je drugi na tabeli sa šest bodova iza lidera Zvezde, a tri ispred Vojvodine, ali će se učinak svih timova prepoloviti posle preostalih osam gola regularnog dela sezone, a pred plej-of fazu.

"Neće to biti ništa novo što nije viđeno 70 puta do sada. Borba Partizana i Zvezde lepo zvuči kad bi bilo tim redosledom na kraju. Zvezda ima šest bodova više, ima još mnogo da se igra, nadam se da će da bude neizvesno, trebalo bi... Niko ne spominje Vojvodinu, a ona je apsolutno u igri, kada se podele bodovi možda još neko može da se uključi. Zvuči čudno? Ne, razmišljam sportski", rekao je Nikolić.

Crno-beli su tokom priprema na Kipru ostvarili četiri pobede uz remi i jedan poraz rezervne postave, i to u prvom meču.

"Srećna okolnost po nas je to što imamo konitiuitet igračkog i stručnog kadra. Nastavili smo gde smo stali, unapredili mnoge faze igre, to je donelo rezultate. Uz ogradu, svi znamo zašto se zovu - pripreme. Sve je to relativno, do provere u takmičarskim mečevima", kaže trener Partizana.

Navijače pred proleće posebno raduje što su ključni igrača iz jesenjeg dela prvenstva Uroš Đurđević i Brazilac Leonardo bili raspoloženi i tokom pripremnih mečeva.

"Uvek neko iskoči u prvi plan. Ovoga puta Uroš, sledeći put Leonardo, onda neko treći. Ne bih posebno komentarisao Đurđevića, posebno jer je to nešto što je uočljivo za sve. Leonardo je specifičan igrač, uvek namesti sebe bilo na kojoj poziciji - kako mu odgovara. Dobro je što ga imamo i u špicu i po levom boku", kaže Nikolić.

Crno-beli su u generalnoj probi nadigrali ruski Ural 2:0, a tim koji se našao na terenu očekuje se i protiv Rada u subotu na Banjici.

"Neću to da kažem ni u subotu na presu, kamoli u nedelju dan pred početak prvenstva. Ima još nekoliko dilema, pravih, sportskih... U ofanzivi imamo puno kvaliteta sa Đurđevićem, Tavambom, da ne zaboravimo Jovanovića... Onda, Jankovića, Alena Stevanovića, Đuričkovića, Mihajlovića. Zadovoljan sam što smo proširili kadar s obzirom na veliki broj utakmica koje nas očekuju", ističe bivši trener "građevinara".

Tokom jeseni Humska 1 je uglavnom bila prazna na utakmicama domaćih takmičenja.

"Poruka se ne menja, način na koji razmišljamo saradnici i ja: bez velikih, pompeznih reči. Trebalo bi da živimo za svaku sledeću utakmicu i radimo ono što najviše voli Partizanova publika. A to je da damo na terenu sve od sebe", zaključio je trener Partizana.

Partizan je tokom januara doveo samo dva pojačanja, Leandrea Tavambu i Mohameda el Monira, koji se nisu preterano istakli u test utakmicama.

"Još se uklapaju, moramo da imamo strpljenja. Ranije su im se završile lige, imali su dugu pauzu. Iz utakmice u utakmicu izgledaju sve bolje, biće obojica od koristi za igru Partizana", kaže Nikolić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar