Видео: Муслин иде да види то српско чудо из Мехелена!

"За мене су слободни ударци као пенали", поручује херој дана у Белгији, двоструки стрелац Урош Витас!

Фудбал 14.02.2017 | 10:00
Видео: Муслин иде да види то српско чудо из Мехелена!
Магично суботње вече за Уроша Витаса! Дефанзивац Мехелена са два прелепа поготка из слободних удараца омогућио је свом клубу важан тријумф на гостовању над Кортрајком (2:0) у покушају да се домогне плеј-офа белгијског шампионата. 

У солидној форми наступа последњих недеља некадашњи фудбалер Рада, који се после не баш убедљивих издања у дресу Генка, потпуно пронашао у новој средини у коју је стигао пре тачно годину дана. Ове сезоне Витас је већ постигао четири погодака за Мехелен, а добра форма стаменог фудбалера није промакла ни селектору Славољубу Муслину.

Према информацијама МОЗЗАРТ Спорта, кормилар Орлова ће почетком марта отпутовати у Белгију како би уживо на делу видео Витаса и уверио се да ли стамени он може да помогне националном тиму у квалификацијама за Светско првенство у Русији. Очекује се да Муслин буде у Мехелену 4. марта на утакмици са фаворизованим Андерлехтом, а поред Витаса увериће се и у тренутну форму Ивана Обрадовића и Уроша Спајића, првотимаца бриселског великана.



Ефектни голови из слободњака Витаса и данас су тема у свим белгијским спортским медијима, а некадашњи првотимац Рада поручује да су осим голова важни и освојени бодови.

„Ови слободни ударци су били као пенали за мене. Лопта је стајала на идеалној раздаљини, а знао сам да могу да ухватим голмана на кривој нози након што сам се консултовао са Бјелицом“, открио је Витас.

Потом је открио да су голови на мечу са Кортрајком награда за уложени труд претходних недеља.

„Без обзира што сам постигао два гола, за мене је ово била тешка утакмица. Иза мене је лош период, посебно после црвеног картона који сам добио на утакмици са Сент Труденом. Прошле недеље морао сам да седим на трибинама због суспензије. Конкуренција у екипи је заиста паклена и разумем када тренер одлучи да изабере неког другог уместо мене. Изборио сам се за прилику на овој утакмици, али сам напорно радио да бих се нашао у тиму и награђен сам за то“, закључио је Урош Витас. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар