Video: Muslin ide da vidi to srpsko čudo iz Mehelena!

"Za mene su slobodni udarci kao penali", poručuje heroj dana u Belgiji, dvostruki strelac Uroš Vitas!

Fudbal 14.02.2017 | 10:00
Video: Muslin ide da vidi to srpsko čudo iz Mehelena!
Magično subotnje veče za Uroša Vitasa! Defanzivac Mehelena sa dva prelepa pogotka iz slobodnih udaraca omogućio je svom klubu važan trijumf na gostovanju nad Kortrajkom (2:0) u pokušaju da se domogne plej-ofa belgijskog šampionata. 

U solidnoj formi nastupa poslednjih nedelja nekadašnji fudbaler Rada, koji se posle ne baš ubedljivih izdanja u dresu Genka, potpuno pronašao u novoj sredini u koju je stigao pre tačno godinu dana. Ove sezone Vitas je već postigao četiri pogodaka za Mehelen, a dobra forma stamenog fudbalera nije promakla ni selektoru Slavoljubu Muslinu.

Prema informacijama MOZZART Sporta, kormilar Orlova će početkom marta otputovati u Belgiju kako bi uživo na delu video Vitasa i uverio se da li stameni on može da pomogne nacionalnom timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Očekuje se da Muslin bude u Mehelenu 4. marta na utakmici sa favorizovanim Anderlehtom, a pored Vitasa uveriće se i u trenutnu formu Ivana Obradovića i Uroša Spajića, prvotimaca briselskog velikana.



Efektni golovi iz slobodnjaka Vitasa i danas su tema u svim belgijskim sportskim medijima, a nekadašnji prvotimac Rada poručuje da su osim golova važni i osvojeni bodovi.

„Ovi slobodni udarci su bili kao penali za mene. Lopta je stajala na idealnoj razdaljini, a znao sam da mogu da uhvatim golmana na krivoj nozi nakon što sam se konsultovao sa Bjelicom“, otkrio je Vitas.

Potom je otkrio da su golovi na meču sa Kortrajkom nagrada za uloženi trud prethodnih nedelja.

„Bez obzira što sam postigao dva gola, za mene je ovo bila teška utakmica. Iza mene je loš period, posebno posle crvenog kartona koji sam dobio na utakmici sa Sent Trudenom. Prošle nedelje morao sam da sedim na tribinama zbog suspenzije. Konkurencija u ekipi je zaista paklena i razumem kada trener odluči da izabere nekog drugog umesto mene. Izborio sam se za priliku na ovoj utakmici, ali sam naporno radio da bih se našao u timu i nagrađen sam za to“, zaključio je Uroš Vitas. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar