Хитно засједа Савјет безбједности УН-а

Сједињене Америчке Државе, Јапан и Јужна Кореја затражиле су хитне консултације Савјета безбједности Уједињених нација о сјевернокорејском лансирању новог типа балистичке ракете средњег до дугог домета, саопштио је званичник мисије САД у УН.

Свијет 13.02.2017 | 11:21
Хитно засједа Савјет безбједности УН-а
Војни извори Јужне Кореје навели су да је ракета достигла висину од 550 километара и да је пала у море након што је прешла раздаљину од 500 километара.

Пентагон је саопштио да се не ради о интерконтиненталној балистичкој ракети.

Сјеверна Кореја потврдила је да је у недјељу успешно тестирала лансирање новог типа балистичке ракете средњег до дугог домета.

Како је пренио Ројтерс, позивајући се на сјевернокорејску новинску агенцију КЦНА, лидер Ким Џонг Ун лично је наредио тестирање новог оружја за које Пјонгјанг тврди да је способно да носи нуклеарну главу.

Лансирање ракете уследило је само дан након што се Трамп састао у Вашингтону са јапанским премијером Шинзом Абеом и два дана након телефонског разговора са кинеским предсједником Си Ђинпингом, подсјећа Ројтерс.

Јужнокорејско Министарство одбране саопштило је да је ракета лансирана из ваздухопловне базе у западној провиницији Сјеверни Пјонган.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ливе

13.02.2017 21:36

Фрајер ће уништити Америку и треба неко да им стане на пут Кими само напријед

ОДГОВОРИТЕ