Hitno zasjeda Savjet bezbjednosti UN-a

Sjedinjene Američke Države, Japan i Južna Koreja zatražile su hitne konsultacije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o sjevernokorejskom lansiranju novog tipa balističke rakete srednjeg do dugog dometa, saopštio je zvaničnik misije SAD u UN.

Svijet 13.02.2017 | 11:21
Hitno zasjeda Savjet bezbjednosti UN-a
Vojni izvori Južne Koreje naveli su da je raketa dostigla visinu od 550 kilometara i da je pala u more nakon što je prešla razdaljinu od 500 kilometara.

Pentagon je saopštio da se ne radi o interkontinentalnoj balističkoj raketi.

Sjeverna Koreja potvrdila je da je u nedjelju uspešno testirala lansiranje novog tipa balističke rakete srednjeg do dugog dometa.

Kako je prenio Rojters, pozivajući se na sjevernokorejsku novinsku agenciju KCNA, lider Kim Džong Un lično je naredio testiranje novog oružja za koje Pjongjang tvrdi da je sposobno da nosi nuklearnu glavu.

Lansiranje rakete usledilo je samo dan nakon što se Tramp sastao u Vašingtonu sa japanskim premijerom Šinzom Abeom i dva dana nakon telefonskog razgovora sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom, podsjeća Rojters.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raketa lansirana iz vazduhoplovne baze u zapadnoj proviniciji Sjeverni Pjongan.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

live

13.02.2017 21:36

Frajer će uništiti Ameriku i treba neko da im stane na put Kimi samo naprijed

ODGOVORITE