СНСД-овци опсједали хотел "Кардиал"

Два дана прије фамозног сусрета министра здравља РС Драгана Богданића са америчком амбасадорком Морин Кормак у Теслићу, наступила је општа узбуна у редовима СНСД-а. Дигла се и кука и мотика да се улови издајник у домаћим редовима.

Република Српска 13.02.2017 | 10:07
СНСД-овци опсједали хотел "Кардиал"
Разговори о састанку у хотелу "Кардиал" нису промакли оперативцима домаћих обавјештајно-безбједносних структура, па је информација стигла и до медија, али и до Додика. Зато је у сриједу навече, 8. фебруара, Бања Врућица била премрежена обавјештајцима и параобавјештајцима, али и СНСД-овим најоданијим активистима. Новинара је било најмање.

Упућени тврде да су до "Кардиала" стигли људи чак из три струје владајуће партије, али и локални СНСД-овци, одани предсједнику Општинског одбора Драгану Богданићу. Први су Додикови, који су по специјалном задатку потегли пут Теслића, други су из табора који ради директно против Додика и трећи су они који се могу назвати слободним стријелцима. Они су једини дошли својом вољом - да виде, (на)чују, ако успију фотографишу макар издалека, и своја сазнања понуде шефу партије.

Извори блиски Палати Републике тврде да је Богданић обавијестио Додика о састанку, знајући да ће му то свакако бити дојављено и да је Додик био изричит у ставу да се његов министар не треба састати с Морин Кормак. Тако је пропао Богданићев план да се с америчком амбасадорком састане у великом стилу, а све под изговором да је састанак инициран из Амбасаде САД.

Исти извор тврди да је Богданић сам иницирао сусрет с амбасадорком. Све је већ раније било договорено са руководством Кардијала, чим је особље америчке амбасаде најавило резервацију за госпођу Кормак. Она је то вече имала договорен још један састанак, прије званичне посјете руководству општине Теслић и дјечијем обданишту "Палчић", наредног јутра.



Богданић је у сриједу имао планиране редовне активности ван Бањалуке и држао се протокола. Тачније, био је у Приједору, гдје је у тамошњем Дому здравља присуствовао завршној церемонији додјеле сертификата новог модела сестринства у заједници. У Теслић је стигао касно поподне и у хотел "Кардиал" ушао на споредни улаз, поред базена и СПА центра.

Иначе, мјере безбједности, што је и уобичајено приликом посјета америчких дипломата, биле су строге. Из фоајеа хотела, испред рецепције, уклоњене су све фотеље, како се "случајни" гости не би могли задржавати. Амбасадоркино возило и возила пратње била су у гаражи, тако да нико од новинара, нити СНСД-ових "обавјештајаца" није успио ништа да забиљежи.

Сусрет Богданића и амбасадорке се, наводно, одиграо у једном од два хотелска салона за састанке. Морин Кормак је дошла са својим преводиоцем и услиједио је разговор "у шест очију", који је трајао дуже од пола сата. Видјели су их само ријетки, у тренутку када су изашли из салона. Амбасадорка је отишла даље, а Богданић изашао куд је и ушао - на споредни улаз.

Наводно, неко је успио да их фотографише приликом изласка. Круже гласине да је нуђена и велика откупнина за фотку, чак се помиње цифра од 10.000 КМ. Нема потврда да фотографија заиста постоји. Ипак, у Теслићу траје рат на друштвеним режама између присталица СНСД-а и СДС-а, јер се сумња да неко из СДС посједује заједнички снимак Богданића и амбасадорке.


РАЗЛОЗИ ПОСЈЕТЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДОРКЕ МОРИН КОРМАК?


На страници "СНСД Теслић" на Фејсбуку, СНСД води жестоку пропаганду против посјете амбасадорке Морин Кормак руководству Теслића, оптужујући начелника Милана Милићевића за опструкцију прославе Дана РС и издају интереса Републике Српске. Наводно, иза те странице стоји Богданић лично, а једна од објава говори у прилог тој тврдњи.

БОГДАНИЋ НЕГИРАО ТАЈНИ САСТАНАК

У страху од Додикове одмазде, Драган Богданић је преко свог кабинета издао званично саопштење у којем је демантовао наводе из медија о тајном састанку са америчком амбасадорком у хотелу "Кардиал".

У саопштењу Министарства здравља је наведено да су тврдње о наводном састанку с амбасадорком САД Морин Кормак "усмјерене ка нарушавању угледа, не само министра лично, него и Министарства".

-Напомињемо да се сви сусрети министра здравља и социјалне заштите Републике Српске са званичницима јавно саопштавају. Богданић се не бави тајним састанцима, како се злонамјерно тврди, него у свом раду проводи политику Владе, наведено је у демантију.

Не чуди што је Богданић реаговао брзо и током викенда натјерао своје сараднике да пишу саопштења. Познато је да Додик издају не прашта, али и да не воли Богданића који није његов избор за министра, већ уступак премијерки Жељки Цвијановић.



Осим тога, Богданић је од раније под будним оком Додикових безбједњака који га прате и слушају му телефон. Овога пута, пратиле су га и друге, много моћније службе.

Знато и сам Богданић, па је зато унапријед обавијестио Додика о намјери да се састане са Морин Кормак. То се лидеру СНСД-а није ни мало допало. У постојећим околностима, када су му за вратом америчке, а све ближе и европске санкције, мало коме може у потпуности да вјерује.

Богданића би овај састанак могао да кошта министарске фотеље, јер Додик не заборавља и не прашта издају. А закон му омогућава да промијени до трећине министара без сагласности парламента.


Истинито

Коментари / 49

Оставите коментар
Name

Оља

13.02.2017 09:18

Крмак абогданиц,уништио здравство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

газија

13.02.2017 10:23

Оља јел могуце ...?!

Name

#проБогданиц

13.02.2017 11:10

Оља бас си културна.

Name

Нови фосили

13.02.2017 11:17

Колико год да презирем америчку олигархију, морам признати да лијепо играју игру са својим марионетама. Стара, ислужена марионета (Додик) препознаје "вез" јер је и њега по истом систему олигархија довела на власт: Сплеткарењем. Са друге стране се већ двије године припремају нове марионете: Трилатералац (Еаст-Wест-Бридге) Радојчић као премијер, Цвијановићка као Предсједница РС. Богданић је (као што то и чланак, онако успут, спомиње) веза са Цвијановићком. Било би превише очигледно када би се Кормак "тајно" састала са њом у Кардијалу. Није Додику лако - добро је да може икако да спава. Али, знао је с ким је ушао у коло. Као што наш народ каже: Нема кајања послије ј...

Name

Цвијетин

13.02.2017 11:31

Зелио би само да напоменем посто многи незнају да је власник хотела Кардиал управо Додик.

Name

Свашта-Јашта

13.02.2017 12:19

Сад кад Дебели дође за премијера, пола министара ће да лети. Укључујући и Богданића. Богданић то зна и позиционира се код американаца, гдје већ има "повлаштени положа". Жељки измислили лијечење да је се безболније ријеше. Додик тренутно има повјерење само у 3-4 најближа сарадника. Зна да су кренуле издаје изнутра. Дебели је његов најоданији сарадник и зато ће бити премијер. Наставиће се.

Name

ре свашта-јашта

13.02.2017 13:24

Дебели најоданији сарадник? Какви ли су онда они који му нису одани. Само га чудо може спасити. Дебели се хвали како ће он преузети СНСД и како ће морати жртвовати Шефа.

Name

ДЕГОТХИА

13.02.2017 15:41

КО ЈЕ "ДЕБЕЛИ" КОЈИ ТРЕБА БИТИ ПРЕМИЈЕР - НИСАМ ИНФОРМИСАН !!!

Name

ДЕГОТХИА

14.02.2017 00:23

ХА,ХА,ХА - КО ЈЕ ОВДЈЕ БАЛКАНСКИ СПИЈУН. БОГДАНИЦ ТО НИЈЕ - ОН ЈЕ "ДАВИТЕЉ ПРОТИВ ДАВИТЕЉА". СИТУАЦИЈА СЕ УСЛОЗЊАВА / ОРАО ПАДА - ОРАО ПАДА....

Name

ЦУЈ УГЛЕД ДРАГАНА БОГДАНИЦА ХА, ХА, ХА , ХА

13.02.2017 09:22

КАКАВ ТО УГЛЕД ИМА ОВА ПРОТУВА И ЉИГАВАЦ, А ДА ЈЕ ИЗДАО СВОГ АКТУЕЛНОГ ГАЗДУ - ПА ТО ЈЕ БИЛО ВИСЕ НЕГО ОЦЕКИВАНО, ИСТО КАО СТО ЈЕ ИЗДАВАО И СВОЈЕ ПРЕТХОДНЕ ГАЗДЕ У ТРИМА ПАРТИЈАМА У КОЈИМА ЈЕ БИО. ОЦИГЛЕДНО РАДОЈЦИЦ ЈОС УВИЈЕК НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРЕУЗИМАЊА СТРАНКЕ (ЗБОГ ЦЕГА ЈЕ И ДОВЕО БОГДАНИЦА), ИАКО ЈЕ ЗБОГ ТАКВОГ ПОКУСАЈА ВЕЦ ЈЕДНОМ БИО НА ТАНКОМ ЛЕДУ. САМО ПОЛАКО РАДОЈЦИЦУ, ЗАВРНУЦЕ БОГДАНИЦ ИТЕБИ, ЗАТО МОЛИ БОГА ДА ГА ДОДИК НАКОН ОВОГ ФАУЛА НОГИРА, А НАКОН ТОГА МУ СЛИЈЕДИ ЗАТВОР!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

13.02.2017 09:59

Народе мотке у руке,засуци рукаве и преко ледја какви висе избори,па да их опет купи лопов.Мотке у руке и удри банду смрдљиву..све границе је то пресло..

Name

#проБогданиц

13.02.2017 11:12

не ваља кад си уз Додика, неваља кад си против њега. Вама оцигледно ниста неваља. Иди Богданицу да ти прописе антидепресива мозда це ти онда ваљати.

Name

#проБогданиц

13.02.2017 11:12

Милосе, да је овај народ узео мотке уруке и поцели радити постено, неби ми ту били гдје смо сада.

Name

ре-про-дебели

13.02.2017 12:54

Дебилни боту оцигледно не знас да је и сам Претили вец дуго на антидепресивима - јос од када је поцео са великим криминалом у Бањи, а све се то умногоструцило када је на мјесту минисра поцео да потписује документе за које се у нормалним и уредјеним друствима иде на виседеценијску робију. Инаце, због таквих љигаваца као сто је Богданиц и његових ботова, народ и јесте у теској депресији.

Name

#проБогданиц

13.02.2017 16:35

Ста ти је то Бот? Какве је то документе потписао, гдје су ти докази? Само блабла, ако имас доказе ицемо заједно га тузити. Инаце нетребас овде људе вриједити само сто имају друго мисљење од тебе.

Name

ре-про-дебели

13.02.2017 17:23

Бот је кретен који на све текстове (а, који нису по његовом укусу) о његовом политицком сефу или неком другом главоњи по упуствима, поставља позитивне коментаре. Сто се тице доказа, вјероватно си цуо за УКЦ-Бањалука, који у тренутним околностима стоје нетакнути иако је БН-ТВ о томе небројено пута извјеставала. П.С. Надамо се да си сретан сто је Богданиц након сто је посадјен на позицију министра здравља, укинуо обавезно здравствено осигурање за старије од 65 година?! етц.

Name

Петар

13.02.2017 09:34

Ко је ов дје К(о)рмак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

13.02.2017 09:38

Ви баш опсједнути СНСД-ом...Страшно...ццц...Зар немате других тема?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.02.2017 09:46

Тотално си у праву.

Name

!?

13.02.2017 09:49

Немају, оцигледно. Њима је темо само Додик и СНСД. Тузно. То је висе од опсесије... Болест!

Name

вукота

13.02.2017 10:05

Да сте свјесни колико пљачке и криминала хара нашом РС и ви би се дигли и били опсједнути са СНСД. Слијпци не видите да нас разори до темеља, уништи насшу будућност, гдје ће наша дјеца да живе, у којим условима, родииљи да имају пензије од 200КМ итд. Слијеп си сада али једног дана кад прогледаш онда ћеш и ти да их спомињеш али касно онда.

Name

пајо

13.02.2017 10:12

Не срећо, него лоповима којих на вашу жалост највише тренутно јесте у редовима ваше странке тј, СНСД-а..а Бајо вам је највећи јер је рекетима и љигавцима попут Шпирића, Радмановића,Тегелтије, Вишковића, Митровића, Цвијановића и др. окружен и незна куд гони.....

Name

није него...

13.02.2017 10:21

требали би цутати,пустити њега да ради ста хоце,ртрс-ом направи тотални мрак и зивјети срецно као у Сјеверној Кореји.Зар не видите куда плови овај брод?

Name

Теслиц

13.02.2017 10:39

Ово је смијесно..коме ова инфо треба?једино Милицевицу да опере себе у народу након сто је поднио извјестај сефици..

Name

лактаси

13.02.2017 12:07

Могло би се реци да је вас снсд ботове ухватила нека болест.....

Name

Ц

13.02.2017 13:39

ПА ОНИ ТИ ЈАДО КРОЈЕ КАПУ

Name

Боки

13.02.2017 09:47

Браво за Оља. Ха ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.02.2017 09:51

Ја не видим ни један доказ да су било заједно, то опет неки спин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

#проБогданиц

13.02.2017 11:13

То је то, ал мутавим нетреба доказ.

Name

професор

13.02.2017 09:57

Јел рекао Кормаковој како је био добар студент и колико година је студирао медицину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млп

13.02.2017 10:12

11година и 4 мјесеца студирао..просјек му 7,37

Name

#проБогданиц

13.02.2017 11:14

Барем није купијо диплому, професоре.

Name

Мм

13.02.2017 10:03

Поцела је игра, коли це победити, Кормакова или Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.02.2017 10:12

Ни Богданицу ни Додику а ниСНСД-у нетреба бољи епп од коментатора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрог

13.02.2017 10:46

Друге моћније службе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

13.02.2017 11:13

Богданиц и Додик су појели насу будуцност.Они и њихове јагњеце бригаде.Сто рекли људи то су ОБЕР ЛОПОВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оо

13.02.2017 12:47

Само на вјесала све.

Name

Правда

13.02.2017 11:48

Како је то чудо у животу. Прво ти се људи увлаче у д.... а онда ти одсјеку главу. Биће ваљда да им је дупе драже од главе. А од Богданица се то могло и оцекивати. Он це бити међу првима који ће забити нож у леђа Додику. Међу првима ће бити и Цвијановићка и Тегелтија кад крену истраге о имовини коју имају у РС и ЕУ и њеном замрзавању у иностранству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето видите

13.02.2017 13:05

Састао се један министар мимо додикове воље са једном амбасадорком па се у.ро од страха од додика е х*бо ти таквог министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

господин

13.02.2017 13:29

Богданић је ипак господин,увијек је имао и све уживоту,има и сада,није луд ићи у затвор због бараба и беземљаша,зна тај мијеру,спасио је он главу своју вјерујте ми а шта ће бити са осталом братијом неважно је њему,на броду који се насуче на ледени спруд па и не морају сви изгинути неко и преживи,а да је игранка почела почела је...ко те је направио тај те може једино и уништити,а зна се да је снсд направила Америчка администрација.прошао рок трајања и то је то...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслиц

13.02.2017 13:56

Истина жива. Спашава живу главу док је вријеме. Шта му је за Додика, одавно он прича да неће за Шкрбића на робију. Браво велики човјече, најпаметније што си до сада урадио!

Name

мили

13.02.2017 18:56

Богданиц је обицни кокосар теслицки. Поткрада бању поткрада дрзаву. Лову ниси у њемацку у банку. Све познато. Али Зептер га воли то је вазно...стока све

Name

НН

13.02.2017 13:37

СНСД је све опустоссио, а сада мољака за донације!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦВЕЛЕ

13.02.2017 13:37

МА ЈАДАН БОГДАНИЦ КАДА СЕ ТОЛИКО ПЛАСИ ХАЈД РЕЦИМО ДА СЕ НИЈЕ САСТАО СА КОРМИКОВОМ...ДИКТАТУРА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жика

13.02.2017 13:48

Три шешира кафану у Београду,београдјани зову КАФАНА РС ШПИЈУНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудница

13.02.2017 14:39

Земља претворена у лудницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ороз

13.02.2017 15:32

Одма мијењат јер слиједе и веце греске и подцјењивања Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

13.02.2017 16:11

Како ће све стић ови СНСД па док им се направи и поправи све немогуће је то људи моји, ево сад се и бившој директорки електро привреде у Београду вила ради....неможе се све стић...што јест јест...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Траг

13.02.2017 17:14

"Долијао" си Богданицу

ОДГОВОРИТЕ