SNSD-ovci opsjedali hotel "Kardial"

Dva dana prije famoznog susreta ministra zdravlja RS Dragana Bogdanića sa američkom ambasadorkom Morin Kormak u Tesliću, nastupila je opšta uzbuna u redovima SNSD-a. Digla se i kuka i motika da se ulovi izdajnik u domaćim redovima.

Republika Srpska 13.02.2017 | 10:07
SNSD-ovci opsjedali hotel "Kardial"
Razgovori o sastanku u hotelu "Kardial" nisu promakli operativcima domaćih obavještajno-bezbjednosnih struktura, pa je informacija stigla i do medija, ali i do Dodika. Zato je u srijedu naveče, 8. februara, Banja Vrućica bila premrežena obavještajcima i paraobavještajcima, ali i SNSD-ovim najodanijim aktivistima. Novinara je bilo najmanje.

Upućeni tvrde da su do "Kardiala" stigli ljudi čak iz tri struje vladajuće partije, ali i lokalni SNSD-ovci, odani predsjedniku Opštinskog odbora Draganu Bogdaniću. Prvi su Dodikovi, koji su po specijalnom zadatku potegli put Teslića, drugi su iz tabora koji radi direktno protiv Dodika i treći su oni koji se mogu nazvati slobodnim strijelcima. Oni su jedini došli svojom voljom - da vide, (na)čuju, ako uspiju fotografišu makar izdaleka, i svoja saznanja ponude šefu partije.

Izvori bliski Palati Republike tvrde da je Bogdanić obavijestio Dodika o sastanku, znajući da će mu to svakako biti dojavljeno i da je Dodik bio izričit u stavu da se njegov ministar ne treba sastati s Morin Kormak. Tako je propao Bogdanićev plan da se s američkom ambasadorkom sastane u velikom stilu, a sve pod izgovorom da je sastanak iniciran iz Ambasade SAD.

Isti izvor tvrdi da je Bogdanić sam inicirao susret s ambasadorkom. Sve je već ranije bilo dogovoreno sa rukovodstvom Kardijala, čim je osoblje američke ambasade najavilo rezervaciju za gospođu Kormak. Ona je to veče imala dogovoren još jedan sastanak, prije zvanične posjete rukovodstvu opštine Teslić i dječijem obdaništu "Palčić", narednog jutra.



Bogdanić je u srijedu imao planirane redovne aktivnosti van Banjaluke i držao se protokola. Tačnije, bio je u Prijedoru, gdje je u tamošnjem Domu zdravlja prisustvovao završnoj ceremoniji dodjele sertifikata novog modela sestrinstva u zajednici. U Teslić je stigao kasno popodne i u hotel "Kardial" ušao na sporedni ulaz, pored bazena i SPA centra.

Inače, mjere bezbjednosti, što je i uobičajeno prilikom posjeta američkih diplomata, bile su stroge. Iz foajea hotela, ispred recepcije, uklonjene su sve fotelje, kako se "slučajni" gosti ne bi mogli zadržavati. Ambasadorkino vozilo i vozila pratnje bila su u garaži, tako da niko od novinara, niti SNSD-ovih "obavještajaca" nije uspio ništa da zabilježi.

Susret Bogdanića i ambasadorke se, navodno, odigrao u jednom od dva hotelska salona za sastanke. Morin Kormak je došla sa svojim prevodiocem i uslijedio je razgovor "u šest očiju", koji je trajao duže od pola sata. Vidjeli su ih samo rijetki, u trenutku kada su izašli iz salona. Ambasadorka je otišla dalje, a Bogdanić izašao kud je i ušao - na sporedni ulaz.

Navodno, neko je uspio da ih fotografiše prilikom izlaska. Kruže glasine da je nuđena i velika otkupnina za fotku, čak se pominje cifra od 10.000 KM. Nema potvrda da fotografija zaista postoji. Ipak, u Tesliću traje rat na društvenim režama između pristalica SNSD-a i SDS-a, jer se sumnja da neko iz SDS posjeduje zajednički snimak Bogdanića i ambasadorke.


RAZLOZI POSJETE AMERIČKE AMBASADORKE MORIN KORMAK?


Na stranici "SNSD Teslić" na Fejsbuku, SNSD vodi žestoku propagandu protiv posjete ambasadorke Morin Kormak rukovodstvu Teslića, optužujući načelnika Milana Milićevića za opstrukciju proslave Dana RS i izdaju interesa Republike Srpske. Navodno, iza te stranice stoji Bogdanić lično, a jedna od objava govori u prilog toj tvrdnji.

BOGDANIĆ NEGIRAO TAJNI SASTANAK

U strahu od Dodikove odmazde, Dragan Bogdanić je preko svog kabineta izdao zvanično saopštenje u kojem je demantovao navode iz medija o tajnom sastanku sa američkom ambasadorkom u hotelu "Kardial".

U saopštenju Ministarstva zdravlja je navedeno da su tvrdnje o navodnom sastanku s ambasadorkom SAD Morin Kormak "usmjerene ka narušavanju ugleda, ne samo ministra lično, nego i Ministarstva".

-Napominjemo da se svi susreti ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa zvaničnicima javno saopštavaju. Bogdanić se ne bavi tajnim sastancima, kako se zlonamjerno tvrdi, nego u svom radu provodi politiku Vlade, navedeno je u demantiju.

Ne čudi što je Bogdanić reagovao brzo i tokom vikenda natjerao svoje saradnike da pišu saopštenja. Poznato je da Dodik izdaju ne prašta, ali i da ne voli Bogdanića koji nije njegov izbor za ministra, već ustupak premijerki Željki Cvijanović.



Osim toga, Bogdanić je od ranije pod budnim okom Dodikovih bezbjednjaka koji ga prate i slušaju mu telefon. Ovoga puta, pratile su ga i druge, mnogo moćnije službe.

Znato i sam Bogdanić, pa je zato unaprijed obavijestio Dodika o namjeri da se sastane sa Morin Kormak. To se lideru SNSD-a nije ni malo dopalo. U postojećim okolnostima, kada su mu za vratom američke, a sve bliže i evropske sankcije, malo kome može u potpunosti da vjeruje.

Bogdanića bi ovaj sastanak mogao da košta ministarske fotelje, jer Dodik ne zaboravlja i ne prašta izdaju. A zakon mu omogućava da promijeni do trećine ministara bez saglasnosti parlamenta.


Istinito

Komentari / 49

Ostavite komentar
Name

Olja

13.02.2017 09:18

Krmak abogdanic,uništio zdravstvo.

ODGOVORITE
Name

gazija

13.02.2017 10:23

Olja jel moguce ...?!

Name

#proBogdanic

13.02.2017 11:10

Olja bas si kulturna.

Name

Novi fosili

13.02.2017 11:17

Koliko god da prezirem američku oligarhiju, moram priznati da lijepo igraju igru sa svojim marionetama. Stara, islužena marioneta (Dodik) prepoznaje "vez" jer je i njega po istom sistemu oligarhija dovela na vlast: Spletkarenjem. Sa druge strane se već dvije godine pripremaju nove marionete: Trilateralac (East-West-Bridge) Radojčić kao premijer, Cvijanovićka kao Predsjednica RS. Bogdanić je (kao što to i članak, onako usput, spominje) veza sa Cvijanovićkom. Bilo bi previše očigledno kada bi se Kormak "tajno" sastala sa njom u Kardijalu. Nije Dodiku lako - dobro je da može ikako da spava. Ali, znao je s kim je ušao u kolo. Kao što naš narod kaže: Nema kajanja poslije j...

Name

Cvijetin

13.02.2017 11:31

Zelio bi samo da napomenem posto mnogi neznaju da je vlasnik hotela Kardial upravo Dodik.

Name

Svašta-Jašta

13.02.2017 12:19

Sad kad Debeli dođe za premijera, pola ministara će da leti. Uključujući i Bogdanića. Bogdanić to zna i pozicionira se kod amerikanaca, gdje već ima "povlašteni položa". Željki izmislili liječenje da je se bezbolnije riješe. Dodik trenutno ima povjerenje samo u 3-4 najbliža saradnika. Zna da su krenule izdaje iznutra. Debeli je njegov najodaniji saradnik i zato će biti premijer. Nastaviće se.

Name

re svašta-jašta

13.02.2017 13:24

Debeli najodaniji saradnik? Kakvi li su onda oni koji mu nisu odani. Samo ga čudo može spasiti. Debeli se hvali kako će on preuzeti SNSD i kako će morati žrtvovati Šefa.

Name

DEGOTHIA

13.02.2017 15:41

KO JE "DEBELI" KOJI TREBA BITI PREMIJER - NISAM INFORMISAN !!!

Name

DEGOTHIA

14.02.2017 00:23

HA,HA,HA - KO JE OVDJE BALKANSKI SPIJUN. BOGDANIC TO NIJE - ON JE "DAVITELJ PROTIV DAVITELJA". SITUACIJA SE USLOZNJAVA / ORAO PADA - ORAO PADA....

Name

CUJ UGLED DRAGANA BOGDANICA HA, HA, HA , HA

13.02.2017 09:22

KAKAV TO UGLED IMA OVA PROTUVA I LJIGAVAC, A DA JE IZDAO SVOG AKTUELNOG GAZDU - PA TO JE BILO VISE NEGO OCEKIVANO, ISTO KAO STO JE IZDAVAO I SVOJE PRETHODNE GAZDE U TRIMA PARTIJAMA U KOJIMA JE BIO. OCIGLEDNO RADOJCIC JOS UVIJEK NE ODUSTAJE OD PREUZIMANJA STRANKE (ZBOG CEGA JE I DOVEO BOGDANICA), IAKO JE ZBOG TAKVOG POKUSAJA VEC JEDNOM BIO NA TANKOM LEDU. SAMO POLAKO RADOJCICU, ZAVRNUCE BOGDANIC ITEBI, ZATO MOLI BOGA DA GA DODIK NAKON OVOG FAULA NOGIRA, A NAKON TOGA MU SLIJEDI ZATVOR!

ODGOVORITE
Name

Milos

13.02.2017 09:59

Narode motke u ruke,zasuci rukave i preko ledja kakvi vise izbori,pa da ih opet kupi lopov.Motke u ruke i udri bandu smrdljivu..sve granice je to preslo..

Name

#proBogdanic

13.02.2017 11:12

ne valja kad si uz Dodika, nevalja kad si protiv njega. Vama ocigledno nista nevalja. Idi Bogdanicu da ti propise antidepresiva mozda ce ti onda valjati.

Name

#proBogdanic

13.02.2017 11:12

Milose, da je ovaj narod uzeo motke uruke i poceli raditi posteno, nebi mi tu bili gdje smo sada.

Name

re-pro-debeli

13.02.2017 12:54

Debilni botu ocigledno ne znas da je i sam Pretili vec dugo na antidepresivima - jos od kada je poceo sa velikim kriminalom u Banji, a sve se to umnogostrucilo kada je na mjestu minisra poceo da potpisuje dokumente za koje se u normalnim i uredjenim drustvima ide na visedecenijsku robiju. Inace, zbog takvih ljigavaca kao sto je Bogdanic i njegovih botova, narod i jeste u teskoj depresiji.

Name

#proBogdanic

13.02.2017 16:35

Sta ti je to Bot? Kakve je to dokumente potpisao, gdje su ti dokazi? Samo blabla, ako imas dokaze icemo zajedno ga tuziti. Inace netrebas ovde ljude vrijediti samo sto imaju drugo misljenje od tebe.

Name

re-pro-debeli

13.02.2017 17:23

Bot je kreten koji na sve tekstove (a, koji nisu po njegovom ukusu) o njegovom politickom sefu ili nekom drugom glavonji po upustvima, postavlja pozitivne komentare. Sto se tice dokaza, vjerovatno si cuo za UKC-Banjaluka, koji u trenutnim okolnostima stoje netaknuti iako je BN-TV o tome nebrojeno puta izvjestavala. P.S. Nadamo se da si sretan sto je Bogdanic nakon sto je posadjen na poziciju ministra zdravlja, ukinuo obavezno zdravstveno osiguranje za starije od 65 godina?! etc.

Name

Petar

13.02.2017 09:34

Ko je ov dje K(o)rmak?

ODGOVORITE
Name

?

13.02.2017 09:38

Vi baš opsjednuti SNSD-om...Strašno...ccc...Zar nemate drugih tema?

ODGOVORITE
Name

re

13.02.2017 09:46

Totalno si u pravu.

Name

!?

13.02.2017 09:49

Nemaju, ocigledno. Njima je temo samo Dodik i SNSD. Tuzno. To je vise od opsesije... Bolest!

Name

vukota

13.02.2017 10:05

Da ste svjesni koliko pljačke i kriminala hara našom RS i vi bi se digli i bili opsjednuti sa SNSD. Slijpci ne vidite da nas razori do temelja, uništi nasšu budućnost, gdje će naša djeca da žive, u kojim uslovima, rodiilji da imaju penzije od 200KM itd. Slijep si sada ali jednog dana kad progledaš onda ćeš i ti da ih spominješ ali kasno onda.

Name

pajo

13.02.2017 10:12

Ne srećo, nego lopovima kojih na vašu žalost najviše trenutno jeste u redovima vaše stranke tj, SNSD-a..a Bajo vam je najveći jer je reketima i ljigavcima poput Špirića, Radmanovića,Tegeltije, Viškovića, Mitrovića, Cvijanovića i dr. okružen i nezna kud goni.....

Name

nije nego...

13.02.2017 10:21

trebali bi cutati,pustiti njega da radi sta hoce,rtrs-om napravi totalni mrak i zivjeti srecno kao u Sjevernoj Koreji.Zar ne vidite kuda plovi ovaj brod?

Name

Teslic

13.02.2017 10:39

Ovo je smijesno..kome ova info treba?jedino Milicevicu da opere sebe u narodu nakon sto je podnio izvjestaj sefici..

Name

laktasi

13.02.2017 12:07

Moglo bi se reci da je vas snsd botove uhvatila neka bolest.....

Name

C

13.02.2017 13:39

PA ONI TI JADO KROJE KAPU

Name

Boki

13.02.2017 09:47

Bravo za Olja. Ha ha ha.

ODGOVORITE
Name

Pa

13.02.2017 09:51

Ja ne vidim ni jedan dokaz da su bilo zajedno, to opet neki spin.

ODGOVORITE
Name

#proBogdanic

13.02.2017 11:13

To je to, al mutavim netreba dokaz.

Name

profesor

13.02.2017 09:57

Jel rekao Kormakovoj kako je bio dobar student i koliko godina je studirao medicinu.

ODGOVORITE
Name

Mlp

13.02.2017 10:12

11godina i 4 mjeseca studirao..prosjek mu 7,37

Name

#proBogdanic

13.02.2017 11:14

Barem nije kupijo diplomu, profesore.

Name

Mm

13.02.2017 10:03

Pocela je igra, koli ce pobediti, Kormakova ili Dodik.

ODGOVORITE
Name

borac

13.02.2017 10:12

Ni Bogdanicu ni Dodiku a niSNSD-u netreba bolji epp od komentatora.

ODGOVORITE
Name

Frog

13.02.2017 10:46

Druge moćnije službe?

ODGOVORITE
Name

Mile

13.02.2017 11:13

Bogdanic i Dodik su pojeli nasu buducnost.Oni i njihove jagnjece brigade.Sto rekli ljudi to su OBER LOPOVI.

ODGOVORITE
Name

Oo

13.02.2017 12:47

Samo na vjesala sve.

Name

Pravda

13.02.2017 11:48

Kako je to čudo u životu. Prvo ti se ljudi uvlače u d.... a onda ti odsjeku glavu. Biće valjda da im je dupe draže od glave. A od Bogdanica se to moglo i ocekivati. On ce biti među prvima koji će zabiti nož u leđa Dodiku. Među prvima će biti i Cvijanovićka i Tegeltija kad krenu istrage o imovini koju imaju u RS i EU i njenom zamrzavanju u inostranstvu.

ODGOVORITE
Name

eto vidite

13.02.2017 13:05

Sastao se jedan ministar mimo dodikove volje sa jednom ambasadorkom pa se u.ro od straha od dodika e h*bo ti takvog ministra.

ODGOVORITE
Name

gospodin

13.02.2017 13:29

Bogdanić je ipak gospodin,uvijek je imao i sve uživotu,ima i sada,nije lud ići u zatvor zbog baraba i bezemljaša,zna taj mijeru,spasio je on glavu svoju vjerujte mi a šta će biti sa ostalom bratijom nevažno je njemu,na brodu koji se nasuče na ledeni sprud pa i ne moraju svi izginuti neko i preživi,a da je igranka počela počela je...ko te je napravio taj te može jedino i uništiti,a zna se da je snsd napravila Američka administracija.prošao rok trajanja i to je to...

ODGOVORITE
Name

Teslic

13.02.2017 13:56

Istina živa. Spašava živu glavu dok je vrijeme. Šta mu je za Dodika, odavno on priča da neće za Škrbića na robiju. Bravo veliki čovječe, najpametnije što si do sada uradio!

Name

mili

13.02.2017 18:56

Bogdanic je obicni kokosar teslicki. Potkrada banju potkrada drzavu. Lovu nisi u njemacku u banku. Sve poznato. Ali Zepter ga voli to je vazno...stoka sve

Name

NN

13.02.2017 13:37

SNSD je sve opustossio, a sada moljaka za donacije!?

ODGOVORITE
Name

CVELE

13.02.2017 13:37

MA JADAN BOGDANIC KADA SE TOLIKO PLASI HAJD RECIMO DA SE NIJE SASTAO SA KORMIKOVOM...DIKTATURA...

ODGOVORITE
Name

Žika

13.02.2017 13:48

Tri šešira kafanu u Beogradu,beogradjani zovu KAFANA RS ŠPIJUNA.

ODGOVORITE
Name

Ludnica

13.02.2017 14:39

Zemlja pretvorena u ludnicu.

ODGOVORITE
Name

Oroz

13.02.2017 15:32

Odma mijenjat jer slijede i vece greske i podcjenjivanja R.S.

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

13.02.2017 16:11

Kako će sve stić ovi SNSD pa dok im se napravi i popravi sve nemoguće je to ljudi moji, evo sad se i bivšoj direktorki elektro privrede u Beogradu vila radi....nemože se sve stić...što jest jest...

ODGOVORITE
Name

Trag

13.02.2017 17:14

"Dolijao" si Bogdanicu

ODGOVORITE