Бакир није показао интерес за ревизију

Бивши хашки тужилац Џефри Најс изјавио је да је лично Бакиру Изетбеговићу још 2015. дао савјете у вези са ревизијом пресуде по тужби БиХ против Србије.

Босна и Херцеговина 13.02.2017 | 08:46
Бакир није показао интерес за ревизију
Међутим, како каже, Изетбеговић је показао веома мало или скоро нимало интереса за то.
 
Најс за Дневни аваз каже да је најпре замољен да помогне у вези са ревизијом, што је он прихватио, а потом су писаним путем Изетбеговићу послати савјети још два пута - прво, крајем 2015, а друго половином 2016.

Међутим, каже, ни на једно писмо, које су упутили он и др. Невенка Тром, која је од 2000. до 2012. радила у Међународном кривичном суду за бившу Југославију у тиму Тужилаштва, нису добили одговор.

Најс објашњава да је пристао да помогне у вези са захтјевом за ревизију знајући колико је тај позив закаснио, али да од тога ништа није испало јер је Изетбеговић "забранио агенту БиХ Сакибу Софтићу да потписује било какав уговор са мном".

А Изетбеговићев савјетник је поручио, прецизира Најс, да не буде укључен у ту причу.

- Тако се моја улога свела на ништа значајније од савјетовања, јер нико не може радити на ревизији без мандата од државе - каже Најс.

У овом случају, наводи даље Најс, државу представља "Изетбеговић као представник народа над којим је вршен злочин".

- Ја нисам ни у каквом контакту с њим или било којим од његових савјетника. Не знам докле су стигли у припремама, али на основу оног што је мени познато, ништа од оног што смо им др. Тромп и ја годинама савјетовали није урађено. Али, ако Изетбеговић изађе с неким скривеним адутом у облику доказа који ће отворити ревизију, ми ћемо бити пресрећни - рекао је Најс.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

АР

13.02.2017 09:21

Па тако се то ради не показујес да си заинтересован да се непријатељ опусти.И онда само она стара изрека Долазимо кад нам се најмање надате

ОДГОВОРИТЕ
Name

цвеле

13.02.2017 09:33

Горецес у паклу Србомрзитељу. Зив се распадо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патка

13.02.2017 10:12

Сваки Циго сви га коња брани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зуx

13.02.2017 10:40

Ти би био пресрећан...па ти си болестан човјек, пун мржње...зло којем није стало ни секунде до просперитета ове земље...него по налогу ратних хушкача имаш мандат да нас држиш под тензијама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

13.02.2017 14:48

Ако нисте разумјели сад це те разумјети! Срби су оптузени па ослободјени за ул Васе Мискина и Маркале, али се доказало ко је злоцин уцинио. Одмотава се клупко полако, истина је само једна и спора али достизна!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

13.02.2017 17:22

Сад је ревизија потребна, бице теско на изборима, све је потребно упрегнути да се исти добију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

14.02.2017 08:50

Није му одговарала твоја цијена, јер се није могао уградити. Не треба заборавити да се новац за тзв. ревизију годинама скупља од бошњачке дијаспоре и да се ради о огромним средствима. Бакир је веома вјешт када су у питању прикупљања новца и злата.

ОДГОВОРИТЕ