Демонстранати траже оставку владе

Више од 6. 000 демонстраната окупило се вечерас на Тргу Викторија у Букурешту тражећи оставку владе Сорина Гриндеануа, преноси румунска агенција Ађерпрес.

Свијет 12.02.2017 | 21:21
Демонстранати траже оставку владе
Демонстранти, који протестују већ 13. дан, дувају у вувузеле и узвикују слогане "Оставка", "Румунијо пробуди се", "Доле влада Гриндеануа", а неки од учесника носе пластичне транспарентне на којима пише "Забрањено коришћење за оне са досијеима", "Школе и болнице, не кривична дела", "Ништа до референдума, само оставка", "Румунијо, сиђи са стазе корупције", а носе и државне, америчке и заставе ЕУ.

Истовремено, и испред палате Котрочени окупило се око 1.000 људи који траже оставку румунског председника Клауса Јоханиса.

Демонстранти узвикују "Оставка!" и "Доле Јоханис", машући тробојним заставама и дувајући у вувузеле и трубе, док други носе транспаренте с порукама попут: "Желимо уједињење, а не председника који ствара поделе".

Протести у Румунији почели су пре 13 дана, због уредбе о декриминализацији појединих случајева корупције, која је у међувремену повучена.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Влада

12.02.2017 21:13

Осипају се из дана у дан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

12.02.2017 22:00

Ови су упорни и слозни као ми Срби.....???

ОДГОВОРИТЕ