Demonstranati traže ostavku vlade

Više od 6. 000 demonstranata okupilo se večeras na Trgu Viktorija u Bukureštu tražeći ostavku vlade Sorina Grindeanua, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

Svijet 12.02.2017 | 21:21
Demonstranati traže ostavku vlade
Demonstranti, koji protestuju već 13. dan, duvaju u vuvuzele i uzvikuju slogane "Ostavka", "Rumunijo probudi se", "Dole vlada Grindeanua", a neki od učesnika nose plastične transparentne na kojima piše "Zabranjeno korišćenje za one sa dosijeima", "Škole i bolnice, ne krivična dela", "Ništa do referenduma, samo ostavka", "Rumunijo, siđi sa staze korupcije", a nose i državne, američke i zastave EU.

Istovremeno, i ispred palate Kotročeni okupilo se oko 1.000 ljudi koji traže ostavku rumunskog predsednika Klausa Johanisa.

Demonstranti uzvikuju "Ostavka!" i "Dole Johanis", mašući trobojnim zastavama i duvajući u vuvuzele i trube, dok drugi nose transparente s porukama poput: "Želimo ujedinjenje, a ne predsednika koji stvara podele".

Protesti u Rumuniji počeli su pre 13 dana, zbog uredbe o dekriminalizaciji pojedinih slučajeva korupcije, koja je u međuvremenu povučena.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vlada

12.02.2017 21:13

Osipaju se iz dana u dan...

ODGOVORITE
Name

rodjo

12.02.2017 22:00

Ovi su uporni i slozni kao mi Srbi.....???

ODGOVORITE