Терет данашњице носе ствараоци!

Ломљењем славског колача Борачка организација Бијељине прославила је данас крсну славу Света Три Јерарха. Овом приликом указано је на неповољан положај борачких категорија у Републици Српској.

Република Српска 12.02.2017 | 21:00
Терет данашњице носе ствараоци!
Проблеми борачке популације се из године у годину гомилају и све је више разлога за незадовољство, истакао је предсједник Градске борачке организације у Бијељини Миодраг Стевановић. Он је рекао да у наредном периоду сви изабрани представници ове организације морају напорно и одговорно да раде на рјешавању проблема, наводећи да је један од највећих запошљавање демобилисаних бораца.

"Најмање се води рацуна о демобилисаним борцима, али сигурно ништа не може да умањи љубав према Републици Српској коју ћемо његовати убудуће. Ми у Борачкој организацији радимо на томе да се статус бораца поправи у наредном периоду", истакао је Стевановић.

Највећи терет данашњице носе они који су највише дали за Републику Српску. Обавеза свих нас је да се помогне тим људима и њиховим породицама, нагласио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

"Обавеза свих нас који смо преживјели је, као сто смо имали обавезу да одбранимо Републику Српску и опстанемо на овим просторима, тако морамо преузети обавезу и да помогнемо породицама погинулих бораца, ратних војних инвалида и борцима којима је неопходна помоћ", каже Мићић.

Пензионисани генерал Љубиша Боровчанин који се вратио из Хашког трибунала, позвао је борачку популацију да у тешка времена ради на очувању јединства у Републици Српској.

"Република Српска је од настанка изложена нападима; борци и народ издржали су тежа времена и сигуран сам да ће Српска имати снаге и памети да се избори и са актуелним потешкоћама и унутрашњим проблемима", каже Боровчанин.

Борачка организација Бијељине представља интересе 20.000 демобилисаних бораца и више од 2.000 породица погинулих који живе у Бијељини.



(БН телевизија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драгутин

12.02.2017 20:49

Сретна Слава и хвала свим борцима који су уложили велики напор и муку да би створили РС-у у периоду 1992-1995.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

12.02.2017 21:47

БРАВО ДРАГУТИНЕ НА ТОЛИКО ЉЕПОЈ ЦЕСТИТЦИ. Мислим да одавно нисам на порталима процитао искрену и скромну цеститку. ВАЉДА СМО СВИ У НЕКАКВОЈ ТРЦИ ПА НА ЉЕПЕ СТВАРИ ЗАБОРАВЉАМО. ЈОС ЈЕДНОМ СВАКА ЦАСТ И МНОГО ПОЗ.

Name

БОРАЦ ВРС

12.02.2017 21:37

Кад видим које све на Слави повраћа ми се и на борце и на ВРС. Славу борачке популације данас славе дезертери, лопови и они који су борце довели до просјачког штапа. Како није срамота Мићу Мићића да присуствује Слави када је покојног мајора Гавру до смрти држао запосленог на одређено у општини. И поред тога још "пере" биографију тврдећи да је током рата предавао физичко у средњој школи Михајло Пупин у Бијељини. У граду Бијељини је начелник за борачка питања пензионер Славиша дебели, који је цио рат пресједио у команди ИБК. Е моји саборци шта сте дочекали. Боље је да и не славите данашњи дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

12.02.2017 22:12

Они носе терет лоповлука какви ствараоци цега које од њих био у рову .

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

12.02.2017 22:42

А јел Мићо члан борачке или нас је куражио из Новог Сада ко и његов шеф?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

13.02.2017 06:50

Пропаст носе ствараоци РС а ови касније наслиједили.

ОДГОВОРИТЕ