Teret današnjice nose stvaraoci!

Lomljenjem slavskog kolača Boračka organizacija Bijeljine proslavila je danas krsnu slavu Sveta Tri Jerarha. Ovom prilikom ukazano je na nepovoljan položaj boračkih kategorija u Republici Srpskoj.

Republika Srpska 12.02.2017 | 21:00
Teret današnjice nose stvaraoci!
Problemi boračke populacije se iz godine u godinu gomilaju i sve je više razloga za nezadovoljstvo, istakao je predsjednik Gradske boračke organizacije u Bijeljini Miodrag Stevanović. On je rekao da u narednom periodu svi izabrani predstavnici ove organizacije moraju naporno i odgovorno da rade na rješavanju problema, navodeći da je jedan od najvećih zapošljavanje demobilisanih boraca.

"Najmanje se vodi racuna o demobilisanim borcima, ali sigurno ništa ne može da umanji ljubav prema Republici Srpskoj koju ćemo njegovati ubuduće. Mi u Boračkoj organizaciji radimo na tome da se status boraca popravi u narednom periodu", istakao je Stevanović.

Najveći teret današnjice nose oni koji su najviše dali za Republiku Srpsku. Obaveza svih nas je da se pomogne tim ljudima i njihovim porodicama, naglasio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

"Obaveza svih nas koji smo preživjeli je, kao sto smo imali obavezu da odbranimo Republiku Srpsku i opstanemo na ovim prostorima, tako moramo preuzeti obavezu i da pomognemo porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i borcima kojima je neophodna pomoć", kaže Mićić.

Penzionisani general Ljubiša Borovčanin koji se vratio iz Haškog tribunala, pozvao je boračku populaciju da u teška vremena radi na očuvanju jedinstva u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska je od nastanka izložena napadima; borci i narod izdržali su teža vremena i siguran sam da će Srpska imati snage i pameti da se izbori i sa aktuelnim poteškoćama i unutrašnjim problemima", kaže Borovčanin.

Boračka organizacija Bijeljine predstavlja interese 20.000 demobilisanih boraca i više od 2.000 porodica poginulih koji žive u Bijeljini.



(BN televizija)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragutin

12.02.2017 20:49

Sretna Slava i hvala svim borcima koji su uložili veliki napor i muku da bi stvorili RS-u u periodu 1992-1995.

ODGOVORITE
Name

realan

12.02.2017 21:47

BRAVO DRAGUTINE NA TOLIKO LJEPOJ CESTITCI. Mislim da odavno nisam na portalima procitao iskrenu i skromnu cestitku. VALJDA SMO SVI U NEKAKVOJ TRCI PA NA LJEPE STVARI ZABORAVLJAMO. JOS JEDNOM SVAKA CAST I MNOGO POZ.

Name

BORAC VRS

12.02.2017 21:37

Kad vidim koje sve na Slavi povraća mi se i na borce i na VRS. Slavu boračke populacije danas slave dezerteri, lopovi i oni koji su borce doveli do prosjačkog štapa. Kako nije sramota Miću Mićića da prisustvuje Slavi kada je pokojnog majora Gavru do smrti držao zaposlenog na određeno u opštini. I pored toga još "pere" biografiju tvrdeći da je tokom rata predavao fizičko u srednjoj školi Mihajlo Pupin u Bijeljini. U gradu Bijeljini je načelnik za boračka pitanja penzioner Slaviša debeli, koji je cio rat presjedio u komandi IBK. E moji saborci šta ste dočekali. Bolje je da i ne slavite današnji dan.

ODGOVORITE
Name

Kumic

12.02.2017 22:12

Oni nose teret lopovluka kakvi stvaraoci cega koje od njih bio u rovu .

ODGOVORITE
Name

hercegovac

12.02.2017 22:42

A jel Mićo član boračke ili nas je kuražio iz Novog Sada ko i njegov šef?????

ODGOVORITE
Name

bn

13.02.2017 06:50

Propast nose stvaraoci RS a ovi kasnije naslijedili.

ODGOVORITE