Ди Натале: Инсиње ме подсјећа на мене...!

Мало је фалило да обучем дрес Фјорентине, хтео ме и Јувентус! Занимљив разговор са легендом Удинезеа. . .

Фудбал 18.02.2017 | 18:30
Ди Натале: Инсиње ме подсјећа на мене...!
Антонио ди Натале одувек је био део оног јединственог слоја фудбалских асова у који улазе само ретки. Где год да играш, шта год да урадиш, имаш бескрајно поштовање целог фудбалског света. А таквом друштву припадали су мајстори попут Роналда, Роналдиња, Карлеса Пујола, Раула, Андрее Пирла, Ђиђија Буфона... 

Ди Натале данас ужива у плодовима дугогодишњег рада, у заслуженој пензији, одакле у миру посматра ствари у италијанском фудбалу. 

Због свега што је постигао и урадио као капитен Удинезеа, где је провео чак 12 година, али и зато што је један од најбољих нападача у новијој историји Серије А, говорио је за локални лист Ла Национе о многим темама. 

Пре свега - о томе кога види као личног наследника у италијанском шампионату?

"Себе видим у лику Лоренца Инсињеа. Он ме много подсећа на мене из млађих дана".

Мада каже да се не каје што је највећи део живота провео као играч Удинезеа, одакле је мирна срца одбијао уносне понуде са свих меридијана, открива да је у једном тренутку био јако близу да задужи опрему - Фјорентине!

„Јесте, био сам јако близу томе да пређем у Фјорентину. Одувек сам имао јаку везу са породицом Дела Вале и Фиренцом, њеним страственим навијачима... Одувек су ме фасцинирали“, каже Ди Натале, који је први озбиљнији контакт с фудбалом имао у Емполију, који се налази управо у провинцији Фиренци, да би онда открио мало више:

„Те 2013. године позвао ме је мој пријатељ Винћенцо Монтела. Нудио ми је да дођем, играм, а онда и постанем тренер. Тог лета ме је звао Јувентус, али одлучио сам да останем у Удинезеу. И нисам зажалио, пресрећан сам каријером какву сам имао“.

С обзиром да је копачке о клин окачио с 39 година, имао је прилику да буде на терену са момцима који представљају будућност италијанског фудбала. Пре свих истакао је Федерика Кјезу из Фјорентине и Лоренца Инсињеа из Наполија.

„Федерико има другачије карактеристике од свог оца Енрика, али сигуран сам да ће постати одличан играч. За Лоренца сам рекао, млад је и талентован играч, који ме много подсећа на мене. Само, мој савет је да остане миран и да слуша искусније играче, јер ће онда изаћи на прави пут“, поручио је Ди Натале. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар