Di Natale: Insinje me podsjeća na mene...!

Malo je falilo da obučem dres Fjorentine, hteo me i Juventus! Zanimljiv razgovor sa legendom Udinezea. . .

Fudbal 18.02.2017 | 18:30
Di Natale: Insinje me podsjeća na mene...!
Antonio di Natale oduvek je bio deo onog jedinstvenog sloja fudbalskih asova u koji ulaze samo retki. Gde god da igraš, šta god da uradiš, imaš beskrajno poštovanje celog fudbalskog sveta. A takvom društvu pripadali su majstori poput Ronalda, Ronaldinja, Karlesa Pujola, Raula, Andree Pirla, Điđija Bufona... 

Di Natale danas uživa u plodovima dugogodišnjeg rada, u zasluženoj penziji, odakle u miru posmatra stvari u italijanskom fudbalu. 

Zbog svega što je postigao i uradio kao kapiten Udinezea, gde je proveo čak 12 godina, ali i zato što je jedan od najboljih napadača u novijoj istoriji Serije A, govorio je za lokalni list La Nacione o mnogim temama. 

Pre svega - o tome koga vidi kao ličnog naslednika u italijanskom šampionatu?

"Sebe vidim u liku Lorenca Insinjea. On me mnogo podseća na mene iz mlađih dana".

Mada kaže da se ne kaje što je najveći deo života proveo kao igrač Udinezea, odakle je mirna srca odbijao unosne ponude sa svih meridijana, otkriva da je u jednom trenutku bio jako blizu da zaduži opremu - Fjorentine!

„Jeste, bio sam jako blizu tome da pređem u Fjorentinu. Oduvek sam imao jaku vezu sa porodicom Dela Vale i Firencom, njenim strastvenim navijačima... Oduvek su me fascinirali“, kaže Di Natale, koji je prvi ozbiljniji kontakt s fudbalom imao u Empoliju, koji se nalazi upravo u provinciji Firenci, da bi onda otkrio malo više:

„Te 2013. godine pozvao me je moj prijatelj Vinćenco Montela. Nudio mi je da dođem, igram, a onda i postanem trener. Tog leta me je zvao Juventus, ali odlučio sam da ostanem u Udinezeu. I nisam zažalio, presrećan sam karijerom kakvu sam imao“.

S obzirom da je kopačke o klin okačio s 39 godina, imao je priliku da bude na terenu sa momcima koji predstavljaju budućnost italijanskog fudbala. Pre svih istakao je Federika Kjezu iz Fjorentine i Lorenca Insinjea iz Napolija.

„Federiko ima drugačije karakteristike od svog oca Enrika, ali siguran sam da će postati odličan igrač. Za Lorenca sam rekao, mlad je i talentovan igrač, koji me mnogo podseća na mene. Samo, moj savet je da ostane miran i da sluša iskusnije igrače, jer će onda izaći na pravi put“, poručio je Di Natale. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar