ШПА: Барса сурова према Алавесу! Реал изашао на крај са Осасуном!

Бетис и Валенсија као 1989. године! Не много узбудљив дуел у Севиљи. . .  Барселонина сурова најава финала Купа краља! Каталонци бројали до шест у Виторији и преузели прво место од Реала, али питање је колико ће се дуго задржати на њему.  Иско спасао Реал у Памплони! Фудбалери Реал Мадрида победили су Осасуну у гостима са 3:1, у утакмици 22. кола шпанске Примере.

Фудбал 11.02.2017 | 22:50
ШПА: Барса сурова према Алавесу! Реал изашао на крај са Осасуном!
Алавес је у септембру славио на Камп Ноу 2:1 и изгледа, озбиљно наљутио фудбалере Барселоне.

Реванш је стигао на ред у 22. колу Примере, а Каталонци су били неумољиви. Славили су у Виторији 6:0 (2:0) и показали плаво-белима шта их чека у финалу Купа краља, 27. маја.

Нису гости играли "пуним гасом", али једноставно их је хтео гол. Екипа са Александром Катаијем и Ненадом Крстичићем у стартној постави, одолевала је до 37. минута, међутим, онда су почели да се ређају голови.

Серију је отворио Луис Суарез, а само три минута касније предност је дуплирао Нејмар. По повратку са одмора погађали су Лионел Меси у 59, Иван Ракитић у 65. и поново Суарез, у 67, а виђен је и аутогол Алексиса у 63. минуту.

Ова победа представљаће играчима Барселоне ињекцију самопоуздања уочи прве утакмице осмине финала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена (у уторак, у гостима), али ће остати у сенци повреде Алеша Видала.

Десни бек Каталонаца, који се тек недавно усталио у првој постави, доживео је озбиљну повреду у 85. минуту. У први мах се чини да је у питању прелом ноге, тако да му сигурно предстоји дужа пауза.

Екипа Луиса Енрикеа преузела је прво место од Реал Мадрида, који има два бода мање, али и чак три утакмице мање...

Иначе, што се тиче српских фудбалера у тиму Алавеса, Крстичић је играо прво полувреме, а Катаи до 57. минута.

Прва утакмица суботњег програма 22. кола Примере није донела много узбуђења.

Бетис и Валенсија одиграли су 0:0, што им је први међусобни дуел у Севиљи још од 1989. године завршен без голова.

Домаћин је тако уписао и четврту лигашку утакмицу без победе, а гости трећи. Понадали су се навијачи Валенсије после две везане победе (против Еспањола и Виљареала) да ће екипа напредовати ка средини табеле, али агонија се наставља...

Мадриђани су овом победом поново доли на прво место на табели и сада имају 49 бодова, један више од Барселоне, али и две утакмице мање.

Мучио се Реал на неугодном гостовању и по веома лођим временским условима, али је ипак успео да слави. Кристијано Роналдо је у 24. минуту постигао гол на асистенцију Бенземе, али је на полувремену тим Петра Васиљевића имео 1:1 после поготка Серхија Леона. У наставку меча Реал је такође имао доста проблема, али је Иско у 62. минуту искористио одбитак и рутински је погодио за 2:1. У последњим тренуцима меча Лукас је оверио победу. У домаћем саставу свих 90 минута је одиграо српски фудбалер Горан Чаушић. кипа Осасуне је последња са 10 бодова.

За длаку, синко! Реалов херој Иско спречио бруку у Памплони! Мадридски великан теже него што се очекивало савладао "фењераша" Осасуну - 3:1 (1:1).

Намучио се Реал у Памплони, против најслабијег тима у Примери, али је после велике борбе и славио на крају са 3:1 захваљујући магичном Иску који је на време преломио овај тежак меч. Пуних сат времена Осасуна је одолевала, на моменте је и опасно претила Краљевском клубу, а Зинедину Зидану сигурно није било свеједно када је најбољи нападач домаћина Серхио Леон у 33. минуту после лепе акције шокирао фаворита и поравнао на 1:1.

Претходно је Реал рутински повео захваљујући магичном Кристијану Роналду који је у Памплони стигао до свог 14. поготка ове сезоне. Могао је лидер Примере на паузу да оде са предношћу од 2:1, али је то спречио магични Салваторе Сиригу. Италијан је у 36. минуту нестварно скинуо зицер Кариму Бенземи са свега неколико метара, а на другој страни и Кејлор Навас је у финишу сачувао своју мрежу после покушаја Николе Вујадиновића.

Био је Реал много бољи и у наставку, али је опет Сиригу био тај који је спречио госте да до врха напуне мрежу његовог тима. Јесте Италијан још једном осујетио Бензему у 54. минуту, али ништа није могао у 62. када је Иско покупио "отпадак" после муљања Француза у шеснаестерцу и пласирао у даљи угао за тријумф Реала.

Није Осасуна имала снаге да се други пут врати у меч. Стварно је солидно одиграла вечерас екипа српског тренера Петра Васиљевића, за уложени напор сигурно је можда заслужила и бод, али једноставно опет није било њихово вече. Пробали су у завшници преко убељиво најбољег фудбалера Серхија Леона, али је Навасова мрежа остала нетакнута други пут. 

Мадриђани су рутински контролисали резултат и дешавања на терену, углавном су комбиновали на половини Осасуне, а ратоброну домаћу публику која је неколико пута са трибина гађала гостујуће играче увесељавао је комични Кристијано Роналдо који је неколико пута тетрално пробао да избори пенал, али без успеха. У самој завршници, резервиста Мадриђана Лукас Васкез искористио је лепу контру, још једном казнио домаћина за промашаје и поставио коначних 3:1.

Српски интернационалац Горан Чаушић одиграо је свих 90 минута за домаћине и зарадио жути картон у самом финишу утакмице. 

Новом победом Реал се вратио на чело Примере са бодом више од другопласиране Барселоне уз две утакмице мање, док је Осасуна и даље на самом зачељу са осам бодова заостака за првим тимом који је ван зоне испадања. 

Овај човек је неуништив - Адуриц бржи од судијске пиштаљке! Депортиво водио до 20 минута пре краја меча у Баскији.

Када једног дана Ариц Адуриц буде одлучио да заврши играчку каријеру, вероватно на планети неће бити тужнијих људи од навијача Атлетика из Билбаа. Овај 35-годишњи нападач потврдио је да је као вино, како време одмиче све је бољи, а вечерас је још једном бацио у делиријум љубитеље фудбала у Билбау.

Атлетик је после преокрета успео да освоји сва три бода против жилавог и традиционално незгодног Депортива из Ла Коруње, а Адуриц је победосни погодак дао у 90. минуту.

Добар део навијача домаћих већ се помирио са ремијем, неки од њих су већ и напустили стадион. Показаће се, направили су огромну грешку, и пропустили још један одличан потез искусног центарфора.

Адуриц је гол дао убацивши се из другог плана, а имао је среће да му се лопта одбије у ноге после једне прилично млаке интервенције одбране Депортива.

Утакмица је добро почела за госте из Галиције, а у последње време веома расположени Емре Чолак је три минута пре краја првог дела утакмице довег Депортиво у вођство.

Атлетик се прилично намучио у другом полувремену како би дошао до изједначење, али му је то коначно пошло за руком у 71. минуту захваљујући голу Икера Муниајина. 

ПРИМЕРА, 22. коло:

петак:

Еспањол - Реал Сосиједад 1:2 (1:1)
/Перез 35 - Вела 26, Иљараменди 61/

субота:

Бетис - Валенсија 0:0

Алавес - Барселона 6:0 (2:0)
/Суарез 37, 67, Нејмар 40, Меси 59, Алесксис аг 63, Ракитић 65/

Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруња 2:1 (0:1)
/Муниаин 71, Адуриц 89 - Чолак 42/

Осасуна - Реал Мадрид 1:3 (1:1)
/Леон 33 - Роналдо 24, Иско 62, Васкез 90+3/

недеља:

Виљареал - Малага 12.00
Леганес - Спортинг Хихон 16.15
Лас Палмас - Севиља 18.30
Атлетико Мадрид - Селта 20.45

понедељак:

Еибар - Гранада

ТАБЕЛА: Реал Мадрид (-2) 49, Барселона 48, Севиља (-1) 43, Реал Сосиједад 41, Атлетико Мадрид (-1) 39, Виљареал (-1) 35, Атлетик Билбао 35, Еибар (-1) 32, Еспањол 32, Селта (-2) 30, Лас Палмас (-1) 28, Алавес (-1) 27, Бетис (-1) 24, Малага (-1) 22, Валенсија (-1) 20, Депортиво (-1) 19, Леганес (-1) 18, Спортинг Хихон (-1) 13, Гранада (-1) 13, Осасуна 10.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар