ŠPA: Barsa surova prema Alavesu! Real izašao na kraj sa Osasunom!

Betis i Valensija kao 1989. godine! Ne mnogo uzbudljiv duel u Sevilji. . .  Barselonina surova najava finala Kupa kralja! Katalonci brojali do šest u Vitoriji i preuzeli prvo mesto od Reala, ali pitanje je koliko će se dugo zadržati na njemu.  Isko spasao Real u Pamploni! Fudbaleri Real Madrida pobedili su Osasunu u gostima sa 3:1, u utakmici 22. kola španske Primere.

Fudbal 11.02.2017 | 22:50
ŠPA: Barsa surova prema Alavesu! Real izašao na kraj sa Osasunom!
Alaves je u septembru slavio na Kamp Nou 2:1 i izgleda, ozbiljno naljutio fudbalere Barselone.

Revanš je stigao na red u 22. kolu Primere, a Katalonci su bili neumoljivi. Slavili su u Vitoriji 6:0 (2:0) i pokazali plavo-belima šta ih čeka u finalu Kupa kralja, 27. maja.

Nisu gosti igrali "punim gasom", ali jednostavno ih je hteo gol. Ekipa sa Aleksandrom Kataijem i Nenadom Krstičićem u startnoj postavi, odolevala je do 37. minuta, međutim, onda su počeli da se ređaju golovi.

Seriju je otvorio Luis Suarez, a samo tri minuta kasnije prednost je duplirao Nejmar. Po povratku sa odmora pogađali su Lionel Mesi u 59, Ivan Rakitić u 65. i ponovo Suarez, u 67, a viđen je i autogol Aleksisa u 63. minutu.

Ova pobeda predstavljaće igračima Barselone injekciju samopouzdanja uoči prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena (u utorak, u gostima), ali će ostati u senci povrede Aleša Vidala.

Desni bek Katalonaca, koji se tek nedavno ustalio u prvoj postavi, doživeo je ozbiljnu povredu u 85. minutu. U prvi mah se čini da je u pitanju prelom noge, tako da mu sigurno predstoji duža pauza.

Ekipa Luisa Enrikea preuzela je prvo mesto od Real Madrida, koji ima dva boda manje, ali i čak tri utakmice manje...

Inače, što se tiče srpskih fudbalera u timu Alavesa, Krstičić je igrao prvo poluvreme, a Katai do 57. minuta.

Prva utakmica subotnjeg programa 22. kola Primere nije donela mnogo uzbuđenja.

Betis i Valensija odigrali su 0:0, što im je prvi međusobni duel u Sevilji još od 1989. godine završen bez golova.

Domaćin je tako upisao i četvrtu ligašku utakmicu bez pobede, a gosti treći. Ponadali su se navijači Valensije posle dve vezane pobede (protiv Espanjola i Viljareala) da će ekipa napredovati ka sredini tabele, ali agonija se nastavlja...

Madriđani su ovom pobedom ponovo doli na prvo mesto na tabeli i sada imaju 49 bodova, jedan više od Barselone, ali i dve utakmice manje.

Mučio se Real na neugodnom gostovanju i po veoma lođim vremenskim uslovima, ali je ipak uspeo da slavi. Kristijano Ronaldo je u 24. minutu postigao gol na asistenciju Benzeme, ali je na poluvremenu tim Petra Vasiljevića imeo 1:1 posle pogotka Serhija Leona. U nastavku meča Real je takođe imao dosta problema, ali je Isko u 62. minutu iskoristio odbitak i rutinski je pogodio za 2:1. U poslednjim trenucima meča Lukas je overio pobedu. U domaćem sastavu svih 90 minuta je odigrao srpski fudbaler Goran Čaušić. kipa Osasune je poslednja sa 10 bodova.

Za dlaku, sinko! Realov heroj Isko sprečio bruku u Pamploni! Madridski velikan teže nego što se očekivalo savladao "fenjeraša" Osasunu - 3:1 (1:1).

Namučio se Real u Pamploni, protiv najslabijeg tima u Primeri, ali je posle velike borbe i slavio na kraju sa 3:1 zahvaljujući magičnom Isku koji je na vreme prelomio ovaj težak meč. Punih sat vremena Osasuna je odolevala, na momente je i opasno pretila Kraljevskom klubu, a Zinedinu Zidanu sigurno nije bilo svejedno kada je najbolji napadač domaćina Serhio Leon u 33. minutu posle lepe akcije šokirao favorita i poravnao na 1:1.

Prethodno je Real rutinski poveo zahvaljujući magičnom Kristijanu Ronaldu koji je u Pamploni stigao do svog 14. pogotka ove sezone. Mogao je lider Primere na pauzu da ode sa prednošću od 2:1, ali je to sprečio magični Salvatore Sirigu. Italijan je u 36. minutu nestvarno skinuo zicer Karimu Benzemi sa svega nekoliko metara, a na drugoj strani i Kejlor Navas je u finišu sačuvao svoju mrežu posle pokušaja Nikole Vujadinovića.

Bio je Real mnogo bolji i u nastavku, ali je opet Sirigu bio taj koji je sprečio goste da do vrha napune mrežu njegovog tima. Jeste Italijan još jednom osujetio Benzemu u 54. minutu, ali ništa nije mogao u 62. kada je Isko pokupio "otpadak" posle muljanja Francuza u šesnaestercu i plasirao u dalji ugao za trijumf Reala.

Nije Osasuna imala snage da se drugi put vrati u meč. Stvarno je solidno odigrala večeras ekipa srpskog trenera Petra Vasiljevića, za uloženi napor sigurno je možda zaslužila i bod, ali jednostavno opet nije bilo njihovo veče. Probali su u zavšnici preko ubeljivo najboljeg fudbalera Serhija Leona, ali je Navasova mreža ostala netaknuta drugi put. 

Madriđani su rutinski kontrolisali rezultat i dešavanja na terenu, uglavnom su kombinovali na polovini Osasune, a ratobronu domaću publiku koja je nekoliko puta sa tribina gađala gostujuće igrače uveseljavao je komični Kristijano Ronaldo koji je nekoliko puta tetralno probao da izbori penal, ali bez uspeha. U samoj završnici, rezervista Madriđana Lukas Vaskez iskoristio je lepu kontru, još jednom kaznio domaćina za promašaje i postavio konačnih 3:1.

Srpski internacionalac Goran Čaušić odigrao je svih 90 minuta za domaćine i zaradio žuti karton u samom finišu utakmice. 

Novom pobedom Real se vratio na čelo Primere sa bodom više od drugoplasirane Barselone uz dve utakmice manje, dok je Osasuna i dalje na samom začelju sa osam bodova zaostaka za prvim timom koji je van zone ispadanja. 

Ovaj čovek je neuništiv - Aduric brži od sudijske pištaljke! Deportivo vodio do 20 minuta pre kraja meča u Baskiji.

Kada jednog dana Aric Aduric bude odlučio da završi igračku karijeru, verovatno na planeti neće biti tužnijih ljudi od navijača Atletika iz Bilbaa. Ovaj 35-godišnji napadač potvrdio je da je kao vino, kako vreme odmiče sve je bolji, a večeras je još jednom bacio u delirijum ljubitelje fudbala u Bilbau.

Atletik je posle preokreta uspeo da osvoji sva tri boda protiv žilavog i tradicionalno nezgodnog Deportiva iz La Korunje, a Aduric je pobedosni pogodak dao u 90. minutu.

Dobar deo navijača domaćih već se pomirio sa remijem, neki od njih su već i napustili stadion. Pokazaće se, napravili su ogromnu grešku, i propustili još jedan odličan potez iskusnog centarfora.

Aduric je gol dao ubacivši se iz drugog plana, a imao je sreće da mu se lopta odbije u noge posle jedne prilično mlake intervencije odbrane Deportiva.

Utakmica je dobro počela za goste iz Galicije, a u poslednje vreme veoma raspoloženi Emre Čolak je tri minuta pre kraja prvog dela utakmice doveg Deportivo u vođstvo.

Atletik se prilično namučio u drugom poluvremenu kako bi došao do izjednačenje, ali mu je to konačno pošlo za rukom u 71. minutu zahvaljujući golu Ikera Muniajina. 

PRIMERA, 22. kolo:

petak:

Espanjol - Real Sosijedad 1:2 (1:1)
/Perez 35 - Vela 26, Iljaramendi 61/

subota:

Betis - Valensija 0:0

Alaves - Barselona 6:0 (2:0)
/Suarez 37, 67, Nejmar 40, Mesi 59, Alesksis ag 63, Rakitić 65/

Atletik Bilbao - Deportivo La Korunja 2:1 (0:1)
/Muniain 71, Aduric 89 - Čolak 42/

Osasuna - Real Madrid 1:3 (1:1)
/Leon 33 - Ronaldo 24, Isko 62, Vaskez 90+3/

nedelja:

Viljareal - Malaga 12.00
Leganes - Sporting Hihon 16.15
Las Palmas - Sevilja 18.30
Atletiko Madrid - Selta 20.45

ponedeljak:

Eibar - Granada

TABELA: Real Madrid (-2) 49, Barselona 48, Sevilja (-1) 43, Real Sosijedad 41, Atletiko Madrid (-1) 39, Viljareal (-1) 35, Atletik Bilbao 35, Eibar (-1) 32, Espanjol 32, Selta (-2) 30, Las Palmas (-1) 28, Alaves (-1) 27, Betis (-1) 24, Malaga (-1) 22, Valensija (-1) 20, Deportivo (-1) 19, Leganes (-1) 18, Sporting Hihon (-1) 13, Granada (-1) 13, Osasuna 10.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar