Подвиг Фед куп тима Србије, сјајна Ивана Јоровић!

Фед куп селекција Србије пласирала се у плеј оф за пласман у Светску групу два тог такмичења.

Тенис 11.02.2017 | 23:10
Подвиг Фед куп тима Србије, сјајна Ивана Јоровић!
Иако су у Талин, главни град Естоније, допутовале четири младе тенисерке, са мало искуства у оваквим мечевима, Србија је стигла до циља.

У финалу турнира евро-афричке зоне Србија је била боља од Пољске, 2:1. Поен одлуке донео је дубл Нина Стојановић, Ивана Јоровић, у дуелу са по WТА листи бољим ривалкама, Магдом Линет и Катаржином Питер, било је 4:6, 6:4, 6:1.

Поред Иване Јоровић и Нине Стојановић у екипи коју је у Талину водила Татјана Јечменица биле су и Дејана Радановић и Бојана Маринковић.

Србија ће у плеј офу за повратак у Светску групу играти са једном од екипа које изгубе у Светској групи ИИ или неком од преостале три које су победиле по зонама. За сада су на списку могућих ривала Велика Британија, Казахстан и Канада.

Невероватан турнир одиграла је Ивана Јоровић. Деветнаестогодишња Чачанка допутовала је у Талин као 148. тенисерка света, добила сва четири меча у синглу и сва три која је играла у дублу, заједно са Нином Стојановић, сваки пут за победу Србије.

По правилима Фед купа мечеве са најбољим тенисеркама противничких екипа играла је Нина Стојановић, као најбоље рангирана тенисерка која је наступила за Србију, а Јоровићева је на 'другој табли' освојила максималан број бодова.

Јоровићева је у групи победила Израелку Мају Тахан, било је 6:1, 6:0, у дуелу са Бугарском била је убедљива против Вокторије Томове, 6:1, 6:1, а и против Естонки је донела вођство нашем тиму, савладавши Валерију Горлатс, 6:0, 6:3.

Само је у финалном мечу играла три сета са Пољакињом Катаржином Питер, било је 6:2, 4:6, 6:4.

У дублу су Нина Стојановић и Јоровићева освајале поен одлуке у дуелима са Бугаркама, Естонкама и, после преокрета, у финалном мечу са тимом Пољске.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар