Podvig Fed kup tima Srbije, sjajna Ivana Jorović!

Fed kup selekcija Srbije plasirala se u plej of za plasman u Svetsku grupu dva tog takmičenja.

Tenis 11.02.2017 | 23:10
Podvig Fed kup tima Srbije, sjajna Ivana Jorović!
Iako su u Talin, glavni grad Estonije, doputovale četiri mlade teniserke, sa malo iskustva u ovakvim mečevima, Srbija je stigla do cilja.

U finalu turnira evro-afričke zone Srbija je bila bolja od Poljske, 2:1. Poen odluke doneo je dubl Nina Stojanović, Ivana Jorović, u duelu sa po WTA listi boljim rivalkama, Magdom Linet i Kataržinom Piter, bilo je 4:6, 6:4, 6:1.

Pored Ivane Jorović i Nine Stojanović u ekipi koju je u Talinu vodila Tatjana Ječmenica bile su i Dejana Radanović i Bojana Marinković.

Srbija će u plej ofu za povratak u Svetsku grupu igrati sa jednom od ekipa koje izgube u Svetskoj grupi II ili nekom od preostale tri koje su pobedile po zonama. Za sada su na spisku mogućih rivala Velika Britanija, Kazahstan i Kanada.

Neverovatan turnir odigrala je Ivana Jorović. Devetnaestogodišnja Čačanka doputovala je u Talin kao 148. teniserka sveta, dobila sva četiri meča u singlu i sva tri koja je igrala u dublu, zajedno sa Ninom Stojanović, svaki put za pobedu Srbije.

Po pravilima Fed kupa mečeve sa najboljim teniserkama protivničkih ekipa igrala je Nina Stojanović, kao najbolje rangirana teniserka koja je nastupila za Srbiju, a Jorovićeva je na 'drugoj tabli' osvojila maksimalan broj bodova.

Jorovićeva je u grupi pobedila Izraelku Maju Tahan, bilo je 6:1, 6:0, u duelu sa Bugarskom bila je ubedljiva protiv Voktorije Tomove, 6:1, 6:1, a i protiv Estonki je donela vođstvo našem timu, savladavši Valeriju Gorlats, 6:0, 6:3.

Samo je u finalnom meču igrala tri seta sa Poljakinjom Kataržinom Piter, bilo je 6:2, 4:6, 6:4.

U dublu su Nina Stojanović i Jorovićeva osvajale poen odluke u duelima sa Bugarkama, Estonkama i, posle preokreta, u finalnom meču sa timom Poljske.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar