Видео: Јокић све ближи рекорду Пеђе Стојаковића!

Ас Денвер Нагетса Никола Јокић постао је други Србин у НБА лиги који је постигао 40 поена на једном мечу.  Гдје је Јокић од српског рекорда? Бјежи му Пеђа. . .  Никола Јокић је у ноћи између петка и суботе поставио рекорд каријере, "поправио" га је већ неколико пута у последња два месеца, али колико је далеко од рекорда неког српског кошаркаша?

Кошарка 12.02.2017 | 08:45
Видео: Јокић све ближи рекорду Пеђе Стојаковића!
Бивши кошаркаш Мега Лекса остварио је рекорд каријере у победи Денвера над Њујорком 131:123.

Рекорд још увек држи Предраг Стојаковић, који је у дресу Њу Орлеанс Хорнетса убацио Шарлот Бобкетсима 42 поена.

На трећем месту је легендарни Владе Дивац Сакраменто са 34 поена на једном мечу. Затим следе Предраг Даниловић и Владимир Радмановић са по 30, Ненад Крстић са 29, Предраг Дробњак и Жарко Чабаркапа убацили су по 26, а Марко Јарић 25 поена.

Јокић је први играч Нагетса од легенде овог тима Дејвида Томпсона који је постигао најмање 40 поена против Никса у МСГ, који је то учинио 1978.

Србин је постигао више поена него што је провео минута на терену (37), погодио је 17 од 23 шута из игре, убацио и две тројке из три покушаја, имао девет скокова (четири у нападу), пет асистенција, и по две блокаде и изгубљене лопте.



Три пута у мање од мјесец дана "поправљати" лични рекорд? Није мала ствар.

Никола Јокић је 16. јануара поставио рекорд каријере са 30 убачених поена Орланду, потом је три дана касније шокирао Грега Поповича и Сан Антонио са 35 поена, да би почетком овог мјесеца против Милвокија уписао и први трипл-дабл каријере (20 поена, 11 асистенција и 13 скокова).

У ноћи између петка и суботе – нови рекорд 40 поена против Никса!

Не само да је блистао кошгетерски (шут из игре 17 од 23!!!) него је добро контролисао и скок у једној утакмици пуној ритма (9), а уз то је одлично разигравао и своје саиграче и забиљежио пет асистенција.

Многи су се запитали да ли је ово рекорд неког српског кошаркаша у НБА лиги? Ипак није...

Предраг Стојаковић је 14. новембра 2006. године у дресу Њу Орлеанса одиграо за два поена бриљантнију партију – Хорнетсима је убацио чак 42 поена уз такође одличан шут из игре (10/12 за два и 5/10 за три) и уз то је имао осам скокова.

Трећи на листи је Владе Дивац (Сакраменто) са 34, док су Предраг Даниловић (Мајами) и Владимир Радмановић (Сијетл) постигли по 30. Од активних играча ту су Немања Бјелица са 24 и Бобан Марјановић са 22, док су испред њих Ненад Крстић (29), Предраг Дробњак (26), Жарко Чабаркапа (26), Марко Јарић (25), Дарко Миличић (25) и Жељко Ребрача (24).

Када су у питању играчи са простора Еx-Yу, најефикаснији на једном мечу били су Дражен Петровић и Бојан Богдановић са по 44 поена.

Може ли (и колико брзо) Никола да их стигне?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар