Video: Jokić sve bliži rekordu Peđe Stojakovića!

As Denver Nagetsa Nikola Jokić postao je drugi Srbin u NBA ligi koji je postigao 40 poena na jednom meču.  Gdje je Jokić od srpskog rekorda? Bježi mu Peđa. . .  Nikola Jokić je u noći između petka i subote postavio rekord karijere, "popravio" ga je već nekoliko puta u poslednja dva meseca, ali koliko je daleko od rekorda nekog srpskog košarkaša?

Košarka 12.02.2017 | 08:45
Video: Jokić sve bliži rekordu Peđe Stojakovića!
Bivši košarkaš Mega Leksa ostvario je rekord karijere u pobedi Denvera nad Njujorkom 131:123.

Rekord još uvek drži Predrag Stojaković, koji je u dresu Nju Orleans Hornetsa ubacio Šarlot Bobketsima 42 poena.

Na trećem mestu je legendarni Vlade Divac Sakramento sa 34 poena na jednom meču. Zatim slede Predrag Danilović i Vladimir Radmanović sa po 30, Nenad Krstić sa 29, Predrag Drobnjak i Žarko Čabarkapa ubacili su po 26, a Marko Jarić 25 poena.

Jokić je prvi igrač Nagetsa od legende ovog tima Dejvida Tompsona koji je postigao najmanje 40 poena protiv Niksa u MSG, koji je to učinio 1978.

Srbin je postigao više poena nego što je proveo minuta na terenu (37), pogodio je 17 od 23 šuta iz igre, ubacio i dve trojke iz tri pokušaja, imao devet skokova (četiri u napadu), pet asistencija, i po dve blokade i izgubljene lopte.



Tri puta u manje od mjesec dana "popravljati" lični rekord? Nije mala stvar.

Nikola Jokić je 16. januara postavio rekord karijere sa 30 ubačenih poena Orlandu, potom je tri dana kasnije šokirao Grega Popoviča i San Antonio sa 35 poena, da bi početkom ovog mjeseca protiv Milvokija upisao i prvi tripl-dabl karijere (20 poena, 11 asistencija i 13 skokova).

U noći između petka i subote – novi rekord 40 poena protiv Niksa!

Ne samo da je blistao košgeterski (šut iz igre 17 od 23!!!) nego je dobro kontrolisao i skok u jednoj utakmici punoj ritma (9), a uz to je odlično razigravao i svoje saigrače i zabilježio pet asistencija.

Mnogi su se zapitali da li je ovo rekord nekog srpskog košarkaša u NBA ligi? Ipak nije...

Predrag Stojaković je 14. novembra 2006. godine u dresu Nju Orleansa odigrao za dva poena briljantniju partiju – Hornetsima je ubacio čak 42 poena uz takođe odličan šut iz igre (10/12 za dva i 5/10 za tri) i uz to je imao osam skokova.

Treći na listi je Vlade Divac (Sakramento) sa 34, dok su Predrag Danilović (Majami) i Vladimir Radmanović (Sijetl) postigli po 30. Od aktivnih igrača tu su Nemanja Bjelica sa 24 i Boban Marjanović sa 22, dok su ispred njih Nenad Krstić (29), Predrag Drobnjak (26), Žarko Čabarkapa (26), Marko Jarić (25), Darko Miličić (25) i Željko Rebrača (24).

Kada su u pitanju igrači sa prostora Ex-Yu, najefikasniji na jednom meču bili su Dražen Petrović i Bojan Bogdanović sa po 44 poena.

Može li (i koliko brzo) Nikola da ih stigne?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar