Скуп борачких организација у БГ

Савез борачких организација Србије одржаће данас скуп подршке "За јединство народа у очувању безбедности Србије", најавили су организатори и одбацили наводе да је реч о било каквом "контрамитингу" скупу Војног и Полицијског синдиката.

Србија 11.02.2017 | 07:42
Скуп борачких организација у БГ
Скуп ће, како је речено на конференцији за новинаре, огранизовати испред Министарства спољних послова, симболично у 11. 55 сати, јер је, кажу, последњи моменат за "озбиљно заједништво народа".

Представник Савеза борачких организација Дејан Марјановић рекао је да је намера да - у време када је ситуација у окружењу и у Србији оваква каква јесте, "када из окружења стижу чудне поруке, буде се фашизам и усташтво, купује наоружање, а на суграђане у јужној покрајини звецка дугим цевима" - позову све структуре на јединство".

Такође, намера је и да се захвале Влади Србије што на миран начин улази у решавање наметнутих проблема и што ради на обнављању и осавремењивању опреме, како би Србија била безбедна.

Представник Уније ратних ветерана и инвалида Србије Саша Дујовић је истакао да се спинују мотиви скупа и ствара лажна атмосфера да је реч о контрамитингу скупу који, каже, отганизују синдикати, а не, како се то представља, војска и полиција.

"Наш скуп није у сврху контрамитинга против синдикалног скупа који је био најављен за подне", рекао је Дујовић и додао да нема времена за чекање када је безбедност у питању.

Како је рекао, представници ветерана који су искусили страхоте рата осетили су се позваним да укажу држави на потребу јединства.

"Ствара се слика да протестују војска и полиција, а не синдикати и да су териорија и грађани небезбедни. Стога смо се осетили позваним да позовемо Владу Србије и грађане на јединство када је оно потребно" рекао је Дујовић.

Дујовић је подвукао да сви који долазе на скуп то раде о свом трошку, одбацивши спекулације да им скуп организује влада.

Он је упитао и ко представницима војног и полицијског синдиката плаћа аутобусе за долазак на протест и одакле им новац за организацију.

Тврди и да се тај скуп организује у неком другом центру, а да су синдикати само инструмент.

На питање ко је први сазвао скуп, Марјановић је рекао да су, по информацијама које имају, они то учинили први, у законском року.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фед

11.02.2017 07:44

Какве сад борацке организације Србије кад србија није ратовала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тити

11.02.2017 09:07

Зато су сви политицари у РС и против ревизије тузбе БиХ вс Србија.

Name

цобер

11.02.2017 11:54

Ово је оно "у цара Тројана козје уши"

Name

пирмо пирмо

11.02.2017 12:33

Какви борци у Србији????па Србија није ратовала нек иду у РС и тамо траже своја права. Тамо су ратовали.

ОДГОВОРИТЕ