Skup boračkih organizacija u BG

Savez boračkih organizacija Srbije održaće danas skup podrške "Za jedinstvo naroda u očuvanju bezbednosti Srbije", najavili su organizatori i odbacili navode da je reč o bilo kakvom "kontramitingu" skupu Vojnog i Policijskog sindikata.

Srbija 11.02.2017 | 07:42
Skup boračkih organizacija u BG
Skup će, kako je rečeno na konferenciji za novinare, ogranizovati ispred Ministarstva spoljnih poslova, simbolično u 11. 55 sati, jer je, kažu, poslednji momenat za "ozbiljno zajedništvo naroda".

Predstavnik Saveza boračkih organizacija Dejan Marjanović rekao je da je namera da - u vreme kada je situacija u okruženju i u Srbiji ovakva kakva jeste, "kada iz okruženja stižu čudne poruke, bude se fašizam i ustaštvo, kupuje naoružanje, a na sugrađane u južnoj pokrajini zvecka dugim cevima" - pozovu sve strukture na jedinstvo".

Takođe, namera je i da se zahvale Vladi Srbije što na miran način ulazi u rešavanje nametnutih problema i što radi na obnavljanju i osavremenjivanju opreme, kako bi Srbija bila bezbedna.

Predstavnik Unije ratnih veterana i invalida Srbije Saša Dujović je istakao da se spinuju motivi skupa i stvara lažna atmosfera da je reč o kontramitingu skupu koji, kaže, otganizuju sindikati, a ne, kako se to predstavlja, vojska i policija.

"Naš skup nije u svrhu kontramitinga protiv sindikalnog skupa koji je bio najavljen za podne", rekao je Dujović i dodao da nema vremena za čekanje kada je bezbednost u pitanju.

Kako je rekao, predstavnici veterana koji su iskusili strahote rata osetili su se pozvanim da ukažu državi na potrebu jedinstva.

"Stvara se slika da protestuju vojska i policija, a ne sindikati i da su teriorija i građani nebezbedni. Stoga smo se osetili pozvanim da pozovemo Vladu Srbije i građane na jedinstvo kada je ono potrebno" rekao je Dujović.

Dujović je podvukao da svi koji dolaze na skup to rade o svom trošku, odbacivši spekulacije da im skup organizuje vlada.

On je upitao i ko predstavnicima vojnog i policijskog sindikata plaća autobuse za dolazak na protest i odakle im novac za organizaciju.

Tvrdi i da se taj skup organizuje u nekom drugom centru, a da su sindikati samo instrument.

Na pitanje ko je prvi sazvao skup, Marjanović je rekao da su, po informacijama koje imaju, oni to učinili prvi, u zakonskom roku.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Fed

11.02.2017 07:44

Kakve sad boracke organizacije Srbije kad srbija nije ratovala.

ODGOVORITE
Name

titi

11.02.2017 09:07

Zato su svi politicari u RS i protiv revizije tuzbe BiH vs Srbija.

Name

cober

11.02.2017 11:54

Ovo je ono "u cara Trojana kozje uši"

Name

pirmo pirmo

11.02.2017 12:33

Kakvi borci u Srbiji????pa Srbija nije ratovala nek idu u RS i tamo traže svoja prava. Tamo su ratovali.

ODGOVORITE