Прогноза: Највише медаља на Зимским играма освојиће Норвешка и обориће рекорд!

Америчка агенција за спорт и забаву Грејсноут (Граценоте) предвидела је да ће репрезентација Норвешке освојити највише медаља на Зимским олимпијским играма 2018. године, у Пјонгчангу, у Јужној Кореји.

Остали спортови 18.02.2017 | 22:15
Прогноза: Највише медаља на Зимским играма освојиће Норвешка и обориће рекорд!
По прогнози те куће, Норвешка ће освојити 40 медаља, што би значило да ће оборити рекорд селекције САД од 37 медаља колико су спортисти те земље освојили у Ванкуверу 2010.

После Норвешке следе Немачка са 34 одличја и САД са 32.

Те три земље би требало да буду и прве три по златним медаљама. Норвешка би, према прогнози, требало да освоји 15 златних медаља, Немачка 13, а САД и Француска по десет.

"Изгледа као да је то много медаља за Норвешку, морам признати. Али, то је оно што тренутно показују резултати у светским куповима и светским првенствима", рекао је аналитичар Сајмон Глејв.

Велика непознаница је и даље репрезентација Русије, јер Међународни олимпијски комитет тек треба да одлучи да ли ће руски спортисти учествовати у Јужној Кореји.

Глејв је навео да је Грејсноут радио прогнозу као да ће Руси учествовати у Пјонгчангу и према тој прогнози они ће освојити 22 одличја. На претходним Зимским олимпијским играма у Сочију Русија је освојила највише медаља, 33.

Медаље у Пјонгчангу би, према анализи, требало да освоје спортисти из 29 земаља што би био нови рекорд. Домаћин Игара, Јужна Кореја, би требало да се окити са 10 медаља, од чега је шест златних.

То су прогнозе Грејсноута и Глејва, али је он истакао да систем није савршен. На прошлогодишњим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру Грејсноут и Глејв су тачно погодили 50 одсто освојених медаља.

Он је предвидео да ће САД бити прва и по укупном броју медаља и по броју злата, али није предвидео ниво америчке доминације. Погодио је и да ће Велика Британија бити друга, а Кина трећа у генералном пласману.

"Разлике су мале. То је спорт. Неки спортови су невероватно непредвидиви. Разлика између спортиста на врху је генерално веома мала", рекао је Глејв.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар