Prognoza: Najviše medalja na Zimskim igrama osvojiće Norveška i oboriće rekord!

Američka agencija za sport i zabavu Grejsnout (Gracenote) predvidela je da će reprezentacija Norveške osvojiti najviše medalja na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine, u Pjongčangu, u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 18.02.2017 | 22:15
Prognoza: Najviše medalja na Zimskim igrama osvojiće Norveška i oboriće rekord!
Po prognozi te kuće, Norveška će osvojiti 40 medalja, što bi značilo da će oboriti rekord selekcije SAD od 37 medalja koliko su sportisti te zemlje osvojili u Vankuveru 2010.

Posle Norveške slede Nemačka sa 34 odličja i SAD sa 32.

Te tri zemlje bi trebalo da budu i prve tri po zlatnim medaljama. Norveška bi, prema prognozi, trebalo da osvoji 15 zlatnih medalja, Nemačka 13, a SAD i Francuska po deset.

"Izgleda kao da je to mnogo medalja za Norvešku, moram priznati. Ali, to je ono što trenutno pokazuju rezultati u svetskim kupovima i svetskim prvenstvima", rekao je analitičar Sajmon Glejv.

Velika nepoznanica je i dalje reprezentacija Rusije, jer Međunarodni olimpijski komitet tek treba da odluči da li će ruski sportisti učestvovati u Južnoj Koreji.

Glejv je naveo da je Grejsnout radio prognozu kao da će Rusi učestvovati u Pjongčangu i prema toj prognozi oni će osvojiti 22 odličja. Na prethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju Rusija je osvojila najviše medalja, 33.

Medalje u Pjongčangu bi, prema analizi, trebalo da osvoje sportisti iz 29 zemalja što bi bio novi rekord. Domaćin Igara, Južna Koreja, bi trebalo da se okiti sa 10 medalja, od čega je šest zlatnih.

To su prognoze Grejsnouta i Glejva, ali je on istakao da sistem nije savršen. Na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Grejsnout i Glejv su tačno pogodili 50 odsto osvojenih medalja.

On je predvideo da će SAD biti prva i po ukupnom broju medalja i po broju zlata, ali nije predvideo nivo američke dominacije. Pogodio je i da će Velika Britanija biti druga, a Kina treća u generalnom plasmanu.

"Razlike su male. To je sport. Neki sportovi su neverovatno nepredvidivi. Razlika između sportista na vrhu je generalno veoma mala", rekao je Glejv.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar