ФРА: Златан му је само сметао! ПСЖ лагано...

Ако су штопери Барселоне гледали ово, нека се добро спреме. . .

Фудбал 10.02.2017 | 23:43
ФРА: Златан му је само сметао! ПСЖ лагано...
Јутрос „пажња“ - вечерас „демонстрација силе“.  Те три речи је Лекип, најутицајнији спортски дневник у Француској, употребио да објасни шта је требало да чека, а како се заправо завршило гостовање Пари Сен Жермена у Бордоу. Актуелни првак Француске је на једном од тежих степеника до краја првенствене трке закорачио напред и бар до сутрашњег окршаја Монака и Меца избио на деобу првог места - 3:0.

На месту где су пре 17 дана прокрчили пут ка финалу Лига купа (ривал ће им бити Монако), Свеци су поново деловали моћно, убедљиво и распуцано. Тад су испалили четири прецизна хица (4:1), а у 25. колу Лиге 1 један мање био је довољан да напумпају самопоуздање пред први окршај са Барселоном у осмини финала Лиге шампиона.

А мишице Единсона Каванија тренутно изгледају такве да могу да разоре и каталонску одбрану. Фантастични Уругвајац је себе учврстио на првом месту листе стрелаца, дао је два комада и тако стигао до коте 25 (колико мечева - толико голова), кад му се обрачунају сви лигашки погоци откако је стигао на Парк принчева стиже се до 78. Толико их је дао у Наполију за три сезоне.

Ова му је дефинитивно најбоља у Француској. На њу је, нема дилеме, утицао одлазак Златана Ибрахимовића у Манчестер јунајтед, јер је утисак да је шведски ас само сметао Матадору, у свету чињеница да је овај претходне три године чешће деловао као крило, али сад - премештен у средину - где га лоптама с бока саиграчи само „хране“ делује да не може да промаши. Није ни чудо што је спаковао сваки пут на последњих шест утакмица ПСЖ-а у свим такмичењима. Његов најдужи низ откако је стигао у клуб.

За први Каванијев вечерашњи гол заслужан је - Вукашн Јовановић. Наравно, није хтео млади репрезентативац Србије да „намести“ зицер Матадору, међутим, у намери да избаци лопту само ју је спустио на волеј 30-годишњем шпицу, а овај са 20 метара тукао неодбрањиво. Почетком другог дела се искрао на другој стативи и на убацивање Алхела ди Марије још једним волеј ударцем стигао до 33. гола у сезони (сва такмичења) и ако овако настави освојиће Златну копачку намењену најбољем стрелцу Европе (тренутно води).

Врло добру партију за госте пружио је Анхел ди Марија, двоструки асистент и стрелац другог гола. Утисак је, постигнутог из офсајд позиције.

Осим несмотрене интервенције пре првог поготка Каванија, може се констатовати да је српски штопер Вукашин Јовановић сасвим пристојно одрадио посао у својој другој утакмици за Бордо. Делује да ће бити појачање за екипу са стадиона „Матмут Атлантик“, док је други Србин - Милан Гајић - већ стекао тај статус. И вечерас потврдио да је опаснији у офанзивнијим акцијама, спремио је бар две одличне шансе саиграчима, али у одбрани - за прелазак на онај највиши ниво - потребне су још неке корекције, што се најбоље видело пре центаршута Ди Марије за 3:0.

ЛИГА 1, 25. КОЛО

Петак:

Бордо - Пари Сен Жермен 0:3 (0:2)
/Кавани 6, 47, Ди Марија 40/

Субота:

17.00 Генган - Лион
20.00 Нанси - Монпеље
20.00 Лил - Анже
20.00 Дижон - Каен
20.00 Тулуз - Бастија
20.00 Монако - Мец

Недеља:

15.00 Рен - Ница
17.00 Сент Етјен - Лоријан
21.00 Нант - Марсељ

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар