FRA: Zlatan mu je samo smetao! PSŽ lagano...

Ako su štoperi Barselone gledali ovo, neka se dobro spreme. . .

Fudbal 10.02.2017 | 23:43
FRA: Zlatan mu je samo smetao! PSŽ lagano...
Jutros „pažnja“ - večeras „demonstracija sile“.  Te tri reči je Lekip, najuticajniji sportski dnevnik u Francuskoj, upotrebio da objasni šta je trebalo da čeka, a kako se zapravo završilo gostovanje Pari Sen Žermena u Bordou. Aktuelni prvak Francuske je na jednom od težih stepenika do kraja prvenstvene trke zakoračio napred i bar do sutrašnjeg okršaja Monaka i Meca izbio na deobu prvog mesta - 3:0.

Na mestu gde su pre 17 dana prokrčili put ka finalu Liga kupa (rival će im biti Monako), Sveci su ponovo delovali moćno, ubedljivo i raspucano. Tad su ispalili četiri precizna hica (4:1), a u 25. kolu Lige 1 jedan manje bio je dovoljan da napumpaju samopouzdanje pred prvi okršaj sa Barselonom u osmini finala Lige šampiona.

A mišice Edinsona Kavanija trenutno izgledaju takve da mogu da razore i katalonsku odbranu. Fantastični Urugvajac je sebe učvrstio na prvom mestu liste strelaca, dao je dva komada i tako stigao do kote 25 (koliko mečeva - toliko golova), kad mu se obračunaju svi ligaški pogoci otkako je stigao na Park prinčeva stiže se do 78. Toliko ih je dao u Napoliju za tri sezone.

Ova mu je definitivno najbolja u Francuskoj. Na nju je, nema dileme, uticao odlazak Zlatana Ibrahimovića u Mančester junajted, jer je utisak da je švedski as samo smetao Matadoru, u svetu činjenica da je ovaj prethodne tri godine češće delovao kao krilo, ali sad - premešten u sredinu - gde ga loptama s boka saigrači samo „hrane“ deluje da ne može da promaši. Nije ni čudo što je spakovao svaki put na poslednjih šest utakmica PSŽ-a u svim takmičenjima. Njegov najduži niz otkako je stigao u klub.

Za prvi Kavanijev večerašnji gol zaslužan je - Vukašn Jovanović. Naravno, nije hteo mladi reprezentativac Srbije da „namesti“ zicer Matadoru, međutim, u nameri da izbaci loptu samo ju je spustio na volej 30-godišnjem špicu, a ovaj sa 20 metara tukao neodbranjivo. Početkom drugog dela se iskrao na drugoj stativi i na ubacivanje Alhela di Marije još jednim volej udarcem stigao do 33. gola u sezoni (sva takmičenja) i ako ovako nastavi osvojiće Zlatnu kopačku namenjenu najboljem strelcu Evrope (trenutno vodi).

Vrlo dobru partiju za goste pružio je Anhel di Marija, dvostruki asistent i strelac drugog gola. Utisak je, postignutog iz ofsajd pozicije.

Osim nesmotrene intervencije pre prvog pogotka Kavanija, može se konstatovati da je srpski štoper Vukašin Jovanović sasvim pristojno odradio posao u svojoj drugoj utakmici za Bordo. Deluje da će biti pojačanje za ekipu sa stadiona „Matmut Atlantik“, dok je drugi Srbin - Milan Gajić - već stekao taj status. I večeras potvrdio da je opasniji u ofanzivnijim akcijama, spremio je bar dve odlične šanse saigračima, ali u odbrani - za prelazak na onaj najviši nivo - potrebne su još neke korekcije, što se najbolje videlo pre centaršuta Di Marije za 3:0.

LIGA 1, 25. KOLO

Petak:

Bordo - Pari Sen Žermen 0:3 (0:2)
/Kavani 6, 47, Di Marija 40/

Subota:

17.00 Gengan - Lion
20.00 Nansi - Monpelje
20.00 Lil - Anže
20.00 Dižon - Kaen
20.00 Tuluz - Bastija
20.00 Monako - Mec

Nedelja:

15.00 Ren - Nica
17.00 Sent Etjen - Lorijan
21.00 Nant - Marselj

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar