Да ли афродизијаци заиста дјелују?

Да ли афродизијаци заиста дјелују? Испробајте неке од ових намирница и провјерите да ли је наука у праву.

Здравље 10.02.2017 | 23:19
Да ли афродизијаци заиста дјелују?
Остриге
Остриге се сматрају једним од најјачих афродизијака. Садрже велике количине цинка и имају одличну репутацију када се говори о плодности. Недавна истраживања су открила да ови морски плодови садрже аминокиселине које поспјешују производњу сексуалних хормона.

Чили папричица
Снажне и љуте чили паприке имају егзотичну репутацију, а због јаркоцрвене боје сматрају се афродизијаком и симболом љубави. Наука је открила да чили папричице стимулишу рад хормона ендорфина, убрзавају срчани ритам и подстичу знојење, па нас на тај начин уводе у стање слично оном као код сексуалне узбуђености.

Авокадо
Ова воћка снажног укуса има дугу репутацију афродизијака још из времена Астека. Авокадо у себи има велике количине витамина А, па због тога утиче на ниво енергије у тијелу и снагу либида.

Чоколада
Црна чоколада узрокује налет допамина који у тијелу покреће осјећаје задовољства.

Банана
Банане садрже и ензим бромелан који подстиче производњу тестостерона, као и калијум и витамин Б.

Мед
Синтагма "медени мјесец" је настала због медовине, пића које се давало младом брачном пару за срећу. У меду се налази и хемијски елемент бор који помаже у регулацији естрогена и тестостерона и већем нивоу енергије.

Кафа
Кофеин у кафи је стимуланс који убрзава рад срца и проток крви. Једна студија објављена у магазину "Пхамацологy, Биоцхемистрy анд Бехавиор" открила је да кафа снажно утиче на сексуалну жељу код жена.

Лубеница
Према наводима нутрициониста, "краљица ликопена", како још зову лубеницу, има ефекат сличан вијагри на наш организам, јер шири крвне судове и поправља циркулацију.

Пињол
Велике количине цинка, које су повезују са сексуалном жељом, пињоле чине незаобилазним афродизијаком. Песто од пињола са босиљком и маслиновим уљем је рецепт који препоручују доктори како бисте побољшали своје сексуалне перформансе.

Рукола
Према подацима из историје, рукола се сматра афродизијаком још од првог вијека. Минерали и антиоксиданти који се налазе у овом здравом поврћу блокирају утицај контамираних твари које негативно утичу на наш либидо.

Смокве
Користили су их Адам и Ева у Еденском врту, па су смокве постале симбол сексуалности код оба пола. Због велике количине калијума снажан су антиоксидант.

Јагоде
Укусне јагоде испуњене витамином Ц поспјешују проток крви у свим дијеловима тијела.

Артичоке
Прича о артичокама и репутацији афродизијака долази из легенде о томе како представља неки вид интиме док се једе са другом особом, скидајући лист по лист како би се дошло до центра. Због обиља витамина и антиоксиданаса, артичоке су веома важне за правилно функционисање организма и проток крви.

Нар
Ова воћка са великим бројем плодова испуњена је обиљем антиоксиданаса. Због позитивних дејстава сок од нара се сматра пиродним лијеком за проблеме са еректилном дисфункцијом.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар