ШПА - Љепота Примере: Не пропустите голове из Барселоне!

Тешко је рећи који је од три поготка на отварању 22. кола Ла Лиге лепши. Процените сами. . . Асијер Иљараменди - заборавили смо и да игра, а какав тек гол даде! Атлетико Мадрид виси за Лигу шампиона после победе Сосиједада над Еспањолом.

Фудбал 10.02.2017 | 23:29
ШПА - Љепота Примере: Не пропустите голове из Барселоне!
Три дивна гола на отварању 22. кола Примере за другу узастопну победу Реал Сосиједада у Барселони.

Додуше, против Еспањола.

Тих 18.000 навијача присутних на трибинама овог петка увече тешко би се сложило око тога који је од три гола био најлепши, али оно око чега нема дилеме је да је велика већина њих прижељкивала другачији исход.

После три узастопне победе у Ла Лиги, над три андалузијска тима Малагом, Севиљом и Гранадом, нашао се и неко бољи од "шпанаца": Еспањол - Реал Сосиједад 1:2 (1:1).

После везаних пораза од Барселоне у Купу краља (5:2) и Реал Мадрида у Примери (3:0), све што је Баскијцима било потребно су бодови, који су им донели скок на четврто место на табели и потенцијални пласман у Лигу шампоина.

Момци са "Аноете" повели су у 25. минуту након што је Ињаки Мартинез пирловским пасом проиграо Карлоса Велу, дивно додавање Мексиканац је мајсторски примирио тако што је себи дао прави фор и онда је езгекуција била рутинска – 0:1.

Али, то је важило само десет минута.

Ветеран који одбија да одустане, Хозе Антонио Рејес, потврдио је класу дијагоналом која је поцепала одбрану Еспањола на делове, али шта тек рећи за Ернана Переза из Парагваја који је двојицу дефанзиваца Сосиједада послао у рекламе, а онда волшебно сместио лопту у мрежу за 1:1.

То није било све.

У отвореној утакмици која је могла да оде у оба исхода последњу реч имао је Асијер Иљараменди, којем није био потребан асистент.

Узео је лопту на половини терена, стуштио се према голу, погледао, наместио се, нанишанио и послао превише прецизан ударац за 1:2 у 61. минуту и свакако један од голова кола, а биће их ако се по јутру дан познаје…

Уживајте!







Атлетико Мадрид је актуелни вицешампион Европе, али место у Лиги шампиона наредне сезоне озбиљно му угрожава - Реал Сосиједад! Баскијски тим је, у премијерној утакмици 22. кола Примере, савладао Еспањол у гостима (2:1) и тако скочио на четврту позицију, потиснувши са ње Јорганџије, које ће у суботу бити под притиском да добију Селту.

Јунак победе Сосиједада је Асијер Иљараменди. Права радилица на средини терена, типичан задњи везни, чији учинак никад није био занимљив навијачима окренутим статистичким колонама, подсетио је колико је користан. У 61. минуту дуго је вукао лопту, онда опалио са више од 25 метара и на веома ефектан начин затресао мрежу, погодивши леви угао.

Био је то тек први гол некадашњег везисте Реал Мадрида - управо се одатле вратио на „Аноету“ - после 474 дана, јер је претходни дао Левантеу 25. октобра 2015.

Још један фудбалер Сосиједада има разлог за вишеструко славље. Реч је о Ињигу Мартнезу, први пут после 179 утакмица у Примери забележио је асистенцију. Његов пас, дугачак око 30 метара, елегантно је прихватио Карлос Вела и у 26. минуту донео Баскима иницијално вођство, којим су утабали пут ка трећој победи на последња четири гостовања.

Пораз Еспањола није успео да спречи ни Парагвајац Ернан Перез, упркос фантастичном поготку, пославши двојицу фудбалера „по бурек“.

Резултати 22. кола:

Еспањол - Реал Сосиједад 1:2 (1:1)
/Перез 35 - Вела 26, Иљараменди 61/

У суботу:

Бетис - Валенсија (13.00)
Алавес - Барселона (16.15)
Атлетик Билбао - Депортиво (18.30)
Осасуна - Реал Мадрид (20.45)

У недељу:

Виљареал - Малага (12.00)
Леганес - Спортинг (16.15)
Лас Палмас - Севиља (18.30)
Атлетико Мадрид - Селта Виго (20.45)

У понедељак:

Еибар - Гранада (20.45)

Табела: Реал Мадрид (-2) 46, Барселона 45, Севиља 43, Реал Сосиједад (+1) 41, Атлетико Мадрид 39, Виљареал 35, Еибар 32, Еспањол (+1) 32, Билбао 32, Селта (-1) 30, Лас Палмас 28, Алавес 27, Бетис (-1) 23, Малага 22, Депортиво (-1) 19, Валенсија (-1) 19, Леганес 18, Спортинг 13, Гранада 13, Осасуна 10.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар