ŠPA - Ljepota Primere: Ne propustite golove iz Barselone!

Teško je reći koji je od tri pogotka na otvaranju 22. kola La Lige lepši. Procenite sami. . . Asijer Iljaramendi - zaboravili smo i da igra, a kakav tek gol dade! Atletiko Madrid visi za Ligu šampiona posle pobede Sosijedada nad Espanjolom.

Fudbal 10.02.2017 | 23:29
ŠPA - Ljepota Primere: Ne propustite golove iz Barselone!
Tri divna gola na otvaranju 22. kola Primere za drugu uzastopnu pobedu Real Sosijedada u Barseloni.

Doduše, protiv Espanjola.

Tih 18.000 navijača prisutnih na tribinama ovog petka uveče teško bi se složilo oko toga koji je od tri gola bio najlepši, ali ono oko čega nema dileme je da je velika većina njih priželjkivala drugačiji ishod.

Posle tri uzastopne pobede u La Ligi, nad tri andaluzijska tima Malagom, Seviljom i Granadom, našao se i neko bolji od "španaca": Espanjol - Real Sosijedad 1:2 (1:1).

Posle vezanih poraza od Barselone u Kupu kralja (5:2) i Real Madrida u Primeri (3:0), sve što je Baskijcima bilo potrebno su bodovi, koji su im doneli skok na četvrto mesto na tabeli i potencijalni plasman u Ligu šampoina.

Momci sa "Anoete" poveli su u 25. minutu nakon što je Injaki Martinez pirlovskim pasom proigrao Karlosa Velu, divno dodavanje Meksikanac je majstorski primirio tako što je sebi dao pravi for i onda je ezgekucija bila rutinska – 0:1.

Ali, to je važilo samo deset minuta.

Veteran koji odbija da odustane, Hoze Antonio Rejes, potvrdio je klasu dijagonalom koja je pocepala odbranu Espanjola na delove, ali šta tek reći za Ernana Pereza iz Paragvaja koji je dvojicu defanzivaca Sosijedada poslao u reklame, a onda volšebno smestio loptu u mrežu za 1:1.

To nije bilo sve.

U otvorenoj utakmici koja je mogla da ode u oba ishoda poslednju reč imao je Asijer Iljaramendi, kojem nije bio potreban asistent.

Uzeo je loptu na polovini terena, stuštio se prema golu, pogledao, namestio se, nanišanio i poslao previše precizan udarac za 1:2 u 61. minutu i svakako jedan od golova kola, a biće ih ako se po jutru dan poznaje…

Uživajte!







Atletiko Madrid je aktuelni vicešampion Evrope, ali mesto u Ligi šampiona naredne sezone ozbiljno mu ugrožava - Real Sosijedad! Baskijski tim je, u premijernoj utakmici 22. kola Primere, savladao Espanjol u gostima (2:1) i tako skočio na četvrtu poziciju, potisnuvši sa nje Jorgandžije, koje će u subotu biti pod pritiskom da dobiju Seltu.

Junak pobede Sosijedada je Asijer Iljaramendi. Prava radilica na sredini terena, tipičan zadnji vezni, čiji učinak nikad nije bio zanimljiv navijačima okrenutim statističkim kolonama, podsetio je koliko je koristan. U 61. minutu dugo je vukao loptu, onda opalio sa više od 25 metara i na veoma efektan način zatresao mrežu, pogodivši levi ugao.

Bio je to tek prvi gol nekadašnjeg veziste Real Madrida - upravo se odatle vratio na „Anoetu“ - posle 474 dana, jer je prethodni dao Levanteu 25. oktobra 2015.

Još jedan fudbaler Sosijedada ima razlog za višestruko slavlje. Reč je o Injigu Martnezu, prvi put posle 179 utakmica u Primeri zabeležio je asistenciju. Njegov pas, dugačak oko 30 metara, elegantno je prihvatio Karlos Vela i u 26. minutu doneo Baskima inicijalno vođstvo, kojim su utabali put ka trećoj pobedi na poslednja četiri gostovanja.

Poraz Espanjola nije uspeo da spreči ni Paragvajac Ernan Perez, uprkos fantastičnom pogotku, poslavši dvojicu fudbalera „po burek“.

Rezultati 22. kola:

Espanjol - Real Sosijedad 1:2 (1:1)
/Perez 35 - Vela 26, Iljaramendi 61/

U subotu:

Betis - Valensija (13.00)
Alaves - Barselona (16.15)
Atletik Bilbao - Deportivo (18.30)
Osasuna - Real Madrid (20.45)

U nedelju:

Viljareal - Malaga (12.00)
Leganes - Sporting (16.15)
Las Palmas - Sevilja (18.30)
Atletiko Madrid - Selta Vigo (20.45)

U ponedeljak:

Eibar - Granada (20.45)

Tabela: Real Madrid (-2) 46, Barselona 45, Sevilja 43, Real Sosijedad (+1) 41, Atletiko Madrid 39, Viljareal 35, Eibar 32, Espanjol (+1) 32, Bilbao 32, Selta (-1) 30, Las Palmas 28, Alaves 27, Betis (-1) 23, Malaga 22, Deportivo (-1) 19, Valensija (-1) 19, Leganes 18, Sporting 13, Granada 13, Osasuna 10.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar