БЛ: Кркић се није прославио, Мајнц побиједио!

Фудбалери Мајнца прекинули су серију од четири меча без победе у Бундеслиги.  Омрсио се и Мајнц - први пут у 2017. години! Аугзбург без шансе у премијерном мечу 20. кола Бундеслиге.

Фудбал 10.02.2017 | 23:15
БЛ: Кркић се није прославио, Мајнц побиједио!
Коначно Мајнц - првенац у 2017. години и тек други тријумф од новембра 2016! Екипа Мартина Шмита која је ове зиме остала без "мозга" и свог најбољег играча Јунуса Малија имала је озбиљну кризе игре последњих неколико недеља, али вечерас је показала значајан помак и потпуно заслужено славила против Аугзбурга (2:0) који се у претходна два кола очигледно испуцао.

Баварци су пре две недеље изненађујуће добили Волфзбург на страни (2:1), а онда оним чудесним преокретом прошлог викенда срушили и Вердер (3:2), да би данас неке ствари дошле на наплату.Баумов тим био је потпуно индиспониран, безопасан и у појединим деловима утакмицама чак безвољан.

Изабраници Мартина Шмита укњижили су седму првенствену победу ове сезоне!

Мајнц - Аугзбург 2:0 (1:0) на отварању 20. кола Бундеслиге.

Мајнц је без неке претерано добре игре стигао до бодова против "старе муштерије" Аугзбурга, који је последњи пут славио на "Опел Арени" у октобру 2011. године.

Ипак, желећи да обори неугодну традицију, Аугзбург је у 29. минуту први озбиљиније запретио преко Данијела Бајера, који је са ивице казненог простора гађао доњи леви угао, али је добро реаговао голман Јонас Лосл.

Већ у следећем нападу "севнула"  је контра домаћих за вођство од 1:0.

Штефан Бел је примио лопту искоса са десне стране, центрирао је према Колумбијцу Џону Кордоби, који је главом спустио ка Левину Езтуналију, а немачки фудбалер турских корена био бржи од голмана Марвина Хица за предност домаћина. У наставку је Мајнц, у чијим се редовима домаћој публици представио и Бојан Кркић, победу "оверио" из пенала у 62. минуту поготком Шпанца Хаира Самперио - 2:0.

Ипак, његов сународњак, којег је желела Србија у својим редовима, Бојан Кркић није се посебно истакао на "Опел Арени" па је замењен у 70. минуту, када је ушао Јапанац Јошинори Муто.

Откако је стигао из Стоука Кркић није саставио 90 минута у пољу. Пре енглеског клуба и матичне Барселоне, наступао је за Рому, Милан и Ајакс и нигде се није посебно "наиграо".

Интересантан детаљ виђен је у 86. минуту кад је на терен утрчао један навијач домаћина и "ударио" селфи са фудбалерима Мајнца.

Бундеслига, 20. коло

Мајнц - Аугзбург 2:0 (1:0)
/Езтунали 30, Самперио 62 пен/

Субота (15.30)
Вердер - Борусија Менхенгладбах
Дармштат - Борусија Дортмунд
Инголштат - Бајерн
Бајер Леверкузен - Ајнтрахт Франкфурт
Лајпциг - Хамбургер СВ
Шалке - Херта (18.30)

Недеља
Волфсбург - Хофенхајм (15.30)
Фрајбург - Келн (18.30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 46, Лајпциг 42, Ајнтрахт 35, Борусија Дортмунд 34, Хофенхајм 34, Херта 33, Келн 32, Фрајбург 26, Мајнц (+1) 25, Бајер Леверкузен 24, Аугзбург (+1) 24, Борусија Менхенгладбах 23, Шалке 22, Волфсбург 19, Вердер 16, ХСВ 16, Инголштат 15, Дармштат 9.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар