BL: Krkić se nije proslavio, Majnc pobijedio!

Fudbaleri Majnca prekinuli su seriju od četiri meča bez pobede u Bundesligi.  Omrsio se i Majnc - prvi put u 2017. godini! Augzburg bez šanse u premijernom meču 20. kola Bundeslige.

Fudbal 10.02.2017 | 23:15
BL: Krkić se nije proslavio, Majnc pobijedio!
Konačno Majnc - prvenac u 2017. godini i tek drugi trijumf od novembra 2016! Ekipa Martina Šmita koja je ove zime ostala bez "mozga" i svog najboljeg igrača Junusa Malija imala je ozbiljnu krize igre poslednjih nekoliko nedelja, ali večeras je pokazala značajan pomak i potpuno zasluženo slavila protiv Augzburga (2:0) koji se u prethodna dva kola očigledno ispucao.

Bavarci su pre dve nedelje iznenađujuće dobili Volfzburg na strani (2:1), a onda onim čudesnim preokretom prošlog vikenda srušili i Verder (3:2), da bi danas neke stvari došle na naplatu.Baumov tim bio je potpuno indisponiran, bezopasan i u pojedinim delovima utakmicama čak bezvoljan.

Izabranici Martina Šmita uknjižili su sedmu prvenstvenu pobedu ove sezone!

Majnc - Augzburg 2:0 (1:0) na otvaranju 20. kola Bundeslige.

Majnc je bez neke preterano dobre igre stigao do bodova protiv "stare mušterije" Augzburga, koji je poslednji put slavio na "Opel Areni" u oktobru 2011. godine.

Ipak, želeći da obori neugodnu tradiciju, Augzburg je u 29. minutu prvi ozbiljinije zapretio preko Danijela Bajera, koji je sa ivice kaznenog prostora gađao donji levi ugao, ali je dobro reagovao golman Jonas Losl.

Već u sledećem napadu "sevnula"  je kontra domaćih za vođstvo od 1:0.

Štefan Bel je primio loptu iskosa sa desne strane, centrirao je prema Kolumbijcu Džonu Kordobi, koji je glavom spustio ka Levinu Eztunaliju, a nemački fudbaler turskih korena bio brži od golmana Marvina Hica za prednost domaćina. U nastavku je Majnc, u čijim se redovima domaćoj publici predstavio i Bojan Krkić, pobedu "overio" iz penala u 62. minutu pogotkom Španca Haira Samperio - 2:0.

Ipak, njegov sunarodnjak, kojeg je želela Srbija u svojim redovima, Bojan Krkić nije se posebno istakao na "Opel Areni" pa je zamenjen u 70. minutu, kada je ušao Japanac Jošinori Muto.

Otkako je stigao iz Stouka Krkić nije sastavio 90 minuta u polju. Pre engleskog kluba i matične Barselone, nastupao je za Romu, Milan i Ajaks i nigde se nije posebno "naigrao".

Interesantan detalj viđen je u 86. minutu kad je na teren utrčao jedan navijač domaćina i "udario" selfi sa fudbalerima Majnca.

Bundesliga, 20. kolo

Majnc - Augzburg 2:0 (1:0)
/Eztunali 30, Samperio 62 pen/

Subota (15.30)
Verder - Borusija Menhengladbah
Darmštat - Borusija Dortmund
Ingolštat - Bajern
Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt
Lajpcig - Hamburger SV
Šalke - Herta (18.30)

Nedelja
Volfsburg - Hofenhajm (15.30)
Frajburg - Keln (18.30)

TABELA: Bajern Minhen 46, Lajpcig 42, Ajntraht 35, Borusija Dortmund 34, Hofenhajm 34, Herta 33, Keln 32, Frajburg 26, Majnc (+1) 25, Bajer Leverkuzen 24, Augzburg (+1) 24, Borusija Menhengladbah 23, Šalke 22, Volfsburg 19, Verder 16, HSV 16, Ingolštat 15, Darmštat 9.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar