Видео: Кузмић о Радуљици, Томићу, Јудоу и Џенкинсу...

"Памтиће ме Јудо, али имао је добре бројке у обе утакмице", рекао је скромно МВП Евролиге за јануар.

Кошарка 12.02.2017 | 21:15
Видео: Кузмић о Радуљици, Томићу, Јудоу и Џенкинсу...
Свих пет јануарских победа Црвене звезде у Евролиги, од чега три у гостима, уз просек од свега 67 примљених поена по мечу и једна блокада која је обележила први месец у кошаркашкој 2017. години.

Резултат?

Екипа на плеј-оф позицијама, а стартни центар Огњен Кузмић са ласкавим признањем у рукама - најкориснији играч Евролиге у јануару био је стамени центар црвено-белих који и поред просека од 11,6 поена по мечу у интервјуу за портал клуба каже да је, ипак…

...одбрамбени играч.

Скромно, без да је помислио да себи припише заслуге за перфектан период сезоне, Кузмић је рекао…

"Велико је признање за мене и награда од Евролиге и од навијача, али незахвално је приписати то само мени, мислим да је цела екипа то заслужила, јер смо играли. Кошарка је колективни спорт…", истакао је 26-годишњи кошаркаш, који каже да није могао само Дејан Радоњић да створи позитивну атмосферу, као што то нису могли ни сами играчи, без тренера.

"И једни и други", рекао је о томе ко има заслуге за хармонију која влада у свлачионици.

"И тренер је утицао, али су и играчи нашли заједничку 'хемију', функционишемо на најбољи начин... Ако останемо сви здрави, биће јако тешко другима да нас победе, нарочито код куће где имамо најбоље навијаче", поручио је Кузмић, који је имао заиста несвакидашњи кошаркашки пут.

Бањалука, Финска, Зеница, Малага, Бадалона, па НБА лига и Голден Стејт Вориорси, па развојна лига, Панатинаикос...

"Дуг је пут био до Звезде... Али је на крају то била одлична одлука, јер играм најбољу сезону у каријери. Одговара ми кошарка, стил и начин игре који тренер захтева од нас. Више сам одбрамбени играч него нападач и тај стил је такав, више одбрамбени него нападачки, што ми одговара... А као што сам већ рекао, саиграчи имају великог удела у свему", рекао је Кузмић, којег није "откравила" ни констатација да се поједини тимови, попут Дарушафаке, Панатинаикоса, Макабија, Олимпијакоса, ЦСКА и нарочито Фенербахчеа, не би сложили са опаско да се ради о "одбрамбеном играчу".

"А, добро сад…", рекао је па се надовезао...

"Не знам да ли би се сложили. Имамо добре плејмејкере, који ми много помажу нападачки", наставио је у свом стилу.

На питање о томе против кога му је било најтеже, рекао је...

"Најтеже ми је било против Радуљице и Томића, не знам због чега, али њих двојица су ми први пали напамет…"

Аутор интервјуа тада је приметио да ће Екпе Јудо, високи центар Фенербахчеа, којем је Кузмић спустио рампу у драматичној победи Црвене звезде у "Пиониру", дуго памтити то вече, што је играча те утакмице навело на то да - похвали ривала!

"Хоће, али имао је солидне бројке и у првој и у другој утакмици. Само на крају тај шут није прошао…", рекао је мирно Кузмић, који се насмејао тек када је на ред дошло питање о томе да ли је његов саиграч с којим проводи много времена, Чарлс Џенкинс, бољи возач или ди-џеј.

"Возач, возач…", рекао је Кузмић.

"Укуси су различити, нарочито када смо он и ја у питању, тако да ми више прија када ме вози, него када слушам његову музику".

Ко бира песме?

"Ко вози, тај је ди-џеј".

Погледајте комплетан интервју.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар